lauantai 27. tammikuuta 2018

Minipannukakuista ihana jälkiruoka



Minipannukakut muffinvuoassa ovat jotenkin nätimpiä kuin isosta pannukakusta leikatut palaset. Tai ehkä se on vaan makuasia, sillä nämähän muistuttavat läheisesti brittiserkkuaan Yorkshire puddingia. Jos olisin kaatanut taikinan hyvin öljyttyihin, uunikuumiin vuokiin, ne olisivat (ehkä)  kohonneetkin yhtä komeasti kuin brittiläiset Yorkshire puddingit Sunday dinnerille (siis kyllä, britit ihan oikeasti syövät pääruokana pannukakkuja paistin ja kastikkeen kanssa…). 

Mutta tämä tässä on jälkiruoka. Jäätelön, marjojen ja kastikkeen kanssa ihan upea jälkiruoka vaikka siskonmakkaraborssille. Tai vaikka "vaalikahville", huomisiltana nautittavaksi presidentinvaalituloksia odotellessa. Sopii yhtä hyvin niin voiton juhlistamiseen kuin lohtusyömiseksi sille, jonka omasta ehdokkaasta ei sitten tullutkaan presidenttiä.



Minipannukakut muffinvuoassa

1,5 dl  vehnäjauhoa
ripaus suolaa
1 tl  sokeria
1  muna
2,5 dl  maitoa
20 g  jäähtynyttä voisulaa
voita vuokien voiteluun

Sekoita keskenään vehnäjauho, suola sekä sokeri ja lisää kananmuna. Sekoita huolella. Lisää maito vähän kerrallaan ja vatkaa kunnes taikinassa ei enää ole kokkareita. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula, sekoita hyvin ja anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen paistamista.

Voitele muffinvuoan kolot huolella voilla. Saa laittaa aika paksun kerroksen, että pannukakut on helpommat irrottaa. Jaa taikina tasan muffinvuoan koloihin (6 kpl).

Kypsennä minipannarit uunin keskitasolla 220 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes niiden pinta on ruskistunut kullanruskeaksi. Jäähdytä pannukakut.

Tarjoile jäätelön, hillon, kermavaahdon, marjojen ym kanssa. Tässä hillo on nopeasti keitetty kolmen passionhedelmän sisuksesta ja 150 grammasta Bonnen mangososetta. Lisäksi annoksiin on ripoteltu hiukan marenkimuruja.


Ei kommentteja: