Minipannukakut muffinvuoassa
ovat jotenkin nätimpiä kuin isosta pannukakusta leikatut palaset. Tai ehkä se
on vaan makuasia, sillä nämähän muistuttavat läheisesti brittiserkkuaan
Yorkshire puddingia. Jos olisin kaatanut taikinan hyvin öljyttyihin, uunikuumiin
vuokiin, ne olisivat (ehkä) kohonneetkin
yhtä komeasti kuin brittiläiset Yorkshire puddingit Sunday dinnerille (siis
kyllä, britit ihan oikeasti syövät pääruokana pannukakkuja paistin ja
kastikkeen kanssa…).
Mutta tämä tässä on jälkiruoka. Jäätelön, marjojen ja
kastikkeen kanssa ihan upea jälkiruoka vaikka siskonmakkaraborssille. Tai vaikka
"vaalikahville", huomisiltana nautittavaksi presidentinvaalituloksia
odotellessa. Sopii yhtä hyvin niin voiton juhlistamiseen kuin lohtusyömiseksi sille, jonka omasta ehdokkaasta ei sitten tullutkaan presidenttiä.
Minipannukakut muffinvuoassa
1,5
dl vehnäjauhoa
ripaus
suolaa
1
tl sokeria
1 muna
2,5
dl maitoa
20
g jäähtynyttä voisulaa
voita
vuokien voiteluun
Sekoita
keskenään vehnäjauho, suola sekä sokeri ja lisää kananmuna. Sekoita huolella.
Lisää maito vähän kerrallaan ja vatkaa kunnes taikinassa ei enää ole
kokkareita. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula, sekoita hyvin ja anna taikinan
tekeytyä puolisen tuntia ennen paistamista.
Voitele
muffinvuoan kolot huolella voilla. Saa laittaa aika paksun kerroksen, että
pannukakut on helpommat irrottaa. Jaa taikina tasan muffinvuoan koloihin (6
kpl).
Kypsennä
minipannarit uunin keskitasolla 220 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes
niiden pinta on ruskistunut kullanruskeaksi. Jäähdytä pannukakut.
Tarjoile
jäätelön, hillon, kermavaahdon, marjojen ym kanssa. Tässä hillo on nopeasti keitetty kolmen passionhedelmän sisuksesta ja
150 grammasta Bonnen mangososetta. Lisäksi
annoksiin on ripoteltu hiukan marenkimuruja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti