Tavallisimmin
etanoita tarjotaan alkuruokana valkosipulivoin tai sinihomejuuston gratinoimana,
mutta sitten kun näihin kyllästyy, etanat voi myös kastaa tempurataikinaan,
friteerata ja tarjoilla jonkun sopivan dipin kanssa. Purkillinen isoja etanoita
sisältää 15-16 etanaa, joista uppopaistaa kelpo alkuruoan ”beignets d’escargots”
eli friteeratut etanat. Nam!
Friteeratut
etanat
1 tölkki isoja etanoita
1 kananmuna
120 g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
100 g kylmää vettä
100 g kylmää olutta
uppopaistoöljyä
suolaa
Sekoita ensin taikina. Riko kulhoon kananmuna ja
vispaa sen rakenne rikki. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja sekoita
ne kananmunan kanssa. Lisää kylmä vesi sekä olut ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen käyttöä.
Kaada öljy kattilaan ja laita siihen
paistolämpömittari, joka piippaa kun öljy on saavuttanut 180 asteen lämpötilan.
Tipauta taikinaan 4-6 etanaa kerrallaan ja nosta ne sitten kuumaan öljyyn. Kun etanoiden
pinnalla oleva taikina on ruskistunut kullankeltaiseksi, nosta friteeratut
etanat reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle valumaan. Kun kaikki
etanat on friteerattu, ripottele niille hiukan suolaa ja tarjoile sopivan
dippikastikkeen kanssa. Meillä dipissä oli creme fraichea, hienonnettua
valkosipulia, ruohosipulia sekä hiukan suolaa ja hunajaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti