Kun
resepteissä mainostetaan tarvittavan ”vain kolme ainesta”, se yleensä
tarkoittaa kolmea brändinimeltä mainittua puolivalmistetta tai muuta tuotetta,
joista jokainen sisältää aika montaa eri ainesosaa kaikkine lisäaineineen.
Niinpä tätä maailman helpointa raparperimoussea varten piti ihan tarkistaa purkin kyljestä, montako ainesosaa
näissä käyttämissäni jälkiruokatarpeissa todellisuudessa on.
Yksi
tähän raparperimousseen tarvittavista aineista on kerma, jotka useimmat
sisältävät nykyään myös karrageenia (kuluttajien vaatimuksesta?...). Toinen on kondensoitu
maito, jonka purkin kyljessä lukee ”valmistettu lehmänmaidosta ja sokerista”.
Kolmas on raparperi, jonka keitin soseeksi ihan pienen sokerimäärän sekä suolaripauksen kanssa. Neljäs
on sitruuna, josta tarvitsin mehun. Viides raaka-aine on pistaasirouhe, jolla koristelin annokset, ja jos haluaa
lisää näköä sekä tekstuuria, niin kuudenneksi voi moussen päälle rouhia hiukan
valkosuklaata. Helppo juttu - ja oikeasti tosi vähän aineksia.
Helppo
raparperimousse
(6-8 annosta)
200 g hapanta raparperisosetta
yhden sitruunan mehu
1 tölkki (n. 400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
(ei kinuskiksi keitettyä)
3 dl kuohukermaa
viimeistelyyn
hapanta raparperisosetta
pistaasirouhetta ja/tai valkosuklaarouhetta
Kaada kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa seosta
sähkövatkaimella kunnes se sakeutuu. Tähän menee aikaa noin kymmenisen
minuuttia.
Annostele raparperimousse jälkiruokakulhoihin ja laita
jääkaappiin jähmettymään 15-30 minuutin ajaksi. (Viimeistele annokset
raparperisoseella sekä pistaasirouheella ja/tai valkosuklaalastuilla).
2 kommenttia:
Kiitos, tää menee ehdottomasti testiin!
"Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa" on aina hyvä resepti :)
Lähetä kommentti