Picanha
di vitello arrosto e tonnato con caponata (tai jotain sinne päin).
kuva: Beef2live.com Brazilian beef cuts |
Grillattu
vasikan picanhapaisti
n. 1 kg vasikan
picanhapaisti
suolaa
valkopippuria
myllystä
2 murskattua
valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
Ota paisti tuntia ennen kypsennystä huoneenlämpöön.
Poista ylimääräiset kalvot, taputtele sen pinta kuivaksi ja mausta se suolalla
ja vastajauhetulla mustapippurilla. Kuumenna grilli 250 ˚C lämpöön. Paista
lihaa kannen alla aina 2 minuutin välein kääntäen noin 8 minuuttia, kunnes
sisälämpötila on pikamittarilla 52 astetta. Kääri paisti folioon ja anna ensin
vetäytyä ja sitten jäähtyä makusi mukaan joko jääkaappikylmäksi tai
huoneenlämpöiseksi. Jos tarjoilet lihan vasta myöhemmin, niin silloin
foliopaketti vetäytymisen jälkeen jääkaappiin.
Tonnikalakastike
Tämä kastike pitäisi tehdä valmistamalla majoneesimainen
kastike itse, mutta kesäkeittiössämme ei ole käytössä teho- eikä
sauvasekoitintakaan, joten käytimme tällä kertaa Hellmansin aitoa majoneesia.
2 1/2 dl majoneesia
(n. ½ purkkia)
1 prk hyvää
tonnikalaa öljyssä (MSC sertifioitua)
5 sardellifileetä
1 rkl kapriksia
1 valkosipulin
kynsi raastettuna
1 tl Dijon
sinappia
2 tl sitruunamehua
valkopippuria
myllystä
suolaa
tarjoiltaessa koristeeksi kapriksia ja lehtipersiljaa
Valuta tonnikala. Koska käytössä ei ollut
tehosekoitinta, yritin paseerata tonnikalan siivilän läpi. Se ei toiminut,
joten hienonsin sen lusikalla kulhoon niin tahnamaiseksi kuin vaan sain. Sekoitin
majoneesin tonnikalan joukkoon.
Onnistuin kuitenkin paseeraamaan sardellifileet ja kaprikset siivilän
läpi kulhoon. Lopuksi lisäsin valkopippurin, sitruunamehun, valkosipulin ja
sinapin reippaasti sekoittaen. Jos
käytössäsi on esimerkiksi sauvasekoitin, niin laita kaikki ainekset suolaa lukuun
ottamatta kulhoon ja sekoita sileäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa
suolaa ja pippuria. Anna makujen tasaantua jääkaapissa tarjoilua odottaessa.
Tämän tonnikalakastikkeen koostumus on lähes pyreetä, mutta sellaisenaan sopi
todella hyvin annokseen.
Tarjoilu
Leikkaa
liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja laita niille tonnikalakastiketta. Laita koristeeksi
pinnalle kapriksia sekä lehtipersiljaa. Voit laittaa lisäksi tai tilalle myös esimerkiksi
punasipulia ohuina viipaleina, viipaloituja mustia oliiveja tai vaikkapa
rucolaa.
Nautitaan italialaisen caponatan kera. Niiden maut toimivat hyvin yhdessä. Keitetyt uudet
perunat on hyvä lisä tai vaihtoehto caponatalle.
2 kommenttia:
Hauska idea tuo grillatun vasikan ja tonnaton yhdistäminen! Pitääkin kokeilla ensi kerralla, kun vasikkaa löytyy. Kyselin tänäänkin kauppahallissa, muttei löytynyt. Jouduin tyytymään sorsaan ;).
"Jouduin tyytymään" ;-) *hih*
Vaikka vitello tonnato onkin yleensä tehty keitetystä vasikanlihasta, grillattu ei muuta lopputulosta kovinkaan paljoa. Vasikan tulee aina kuitenkin jäädä sisältä ihan roseeksi. Vasikanlihaa on myytävänä nykyään tosi harvoin, joten täytyy tarrata kiinni kun sellaiseen sattuu törmäämään.
Lähetä kommentti