keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kaalisalaatti on nyt kyssäslaw



Coleslaw = boringslaw, tylsää, mielikuvituksetonta ja tuhansia kertoja maistettua. Nyt raastetaan kyssäkaali ja tehdään siitä mehukas kyssäslaw!


Kyssäslaw

ja sitten sekoitetaan huolella
1 iso karkeasti raastettu kyssäkaali
2 karkeasti raastettua porkkanaa
1 karkeasti raastettu hapan omena
1 golfpallon kokoinen uusi sipuli varsineen
1 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1 dl majoneesia (itse tehty tai Hellmans)
1 dl ranskankermaa
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl dijon (tai jotain muuta vahvaa) sinappia
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
hiukan mustapippuria myllystä

Leikkaa sipuli pitkittäin neljään osaan ja ne vielä ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulin vihreä varsi. Sekoita keskenään sipuli, kyssäkaali, porkkana sekä omena. Sekoita kastikkeen ainekset ja hämmennä kastike salaatin joukkoon. Anna salaatin maustua jääkaapissa kelmun alla vähintään muutaman tunnin, mutta mieluiten seuraavaan päivään

Erinomaista makkaran tai grillatun lihan kanssa.


Ei kommentteja: