Coleslaw
= boringslaw, tylsää, mielikuvituksetonta ja tuhansia kertoja maistettua. Nyt raastetaan
kyssäkaali ja tehdään siitä mehukas kyssäslaw!
Kyssäslaw
2 karkeasti raastettua porkkanaa
1 karkeasti raastettu hapan omena
1 golfpallon kokoinen uusi sipuli varsineen
1 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1 dl majoneesia (itse tehty tai Hellmans)
1 dl ranskankermaa
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl dijon (tai jotain muuta vahvaa) sinappia
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
hiukan mustapippuria myllystä
Leikkaa sipuli pitkittäin neljään osaan ja ne vielä ohuiksi
viipaleiksi. Viipaloi myös sipulin vihreä varsi. Sekoita keskenään sipuli,
kyssäkaali, porkkana sekä omena. Sekoita kastikkeen ainekset ja hämmennä
kastike salaatin joukkoon. Anna salaatin maustua jääkaapissa kelmun alla
vähintään muutaman tunnin, mutta mieluiten seuraavaan päivään
Erinomaista makkaran tai grillatun lihan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti