BLT –lyhenne
(bacon-lettuce-tomato) liitetään yleensä voileipään, mutta yhtä hyvin se voi
olla myös pasta. Pancettasta, rucolasta ja tomaatista syntyy herkullinen pasta-ateria helposti ja nopeasti.
BLT
–pasta
(ohje
neljälle)
80 g pancettaa (1 paketti)
2 pientä punasipulia varsineen
500 g (miniluumu)tomaatteja
2 dl ruokakermaa
0,5 – 1 dl parmesaaniraastetta
100 g rucolaa
300 g pastaa
suolaa, mustapippuria myllystä
Huuhtele rucolat, valuta ne ja levitä neljän
pastalautasen pohjalle. Kypsennä pancettaviipaleet paistinpannulla miedolla
lämmöllä ja nosta ne talouspaperin päälle valumaan. Älä pyyhi pannua, vaan
lisää pekonirasvaan pieniksi kuutioiksi leikatut punasipulit ja kuullota ne
pehmeiksi. Laita pasta kiehumaan reilusti suolattuun veteen. Lisää punasipulien
joukkoon pieniksi paloiksi leikatut tomaatit ja paista niitä miedolla lämmöllä
kunnes tomaatit ovat pehmeitä. Lisää ruokakerma, sekoita hyvin ja anna kerman
kiehahtaa. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Valuta pasta, kaada se
pannulle tomaatti-kermakastikkeen joukkoon ja sekoita. Tasaa tomaattinen pasta
lautasille rucolan päälle ja ripottele annoksiin lopuksi pancettat pieninä muruina sekä
parmesaaniraaste.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti