perjantai 14. elokuuta 2015

BLT voi olla myös pasta




BLT –lyhenne (bacon-lettuce-tomato) liitetään yleensä voileipään, mutta yhtä hyvin se voi olla myös pasta. Pancettasta, rucolasta ja tomaatista syntyy herkullinen pasta-ateria helposti ja nopeasti.


BLT –pasta
(ohje neljälle)

80 g pancettaa (1 paketti)
2 pientä punasipulia varsineen
500 g (miniluumu)tomaatteja
2 dl ruokakermaa
0,5 – 1 dl parmesaaniraastetta
100 g rucolaa
300 g pastaa
suolaa, mustapippuria myllystä

Huuhtele rucolat, valuta ne ja levitä neljän pastalautasen pohjalle. Kypsennä pancettaviipaleet paistinpannulla miedolla lämmöllä ja nosta ne talouspaperin päälle valumaan. Älä pyyhi pannua, vaan lisää pekonirasvaan pieniksi kuutioiksi leikatut punasipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Laita pasta kiehumaan reilusti suolattuun veteen. Lisää punasipulien joukkoon pieniksi paloiksi leikatut tomaatit ja paista niitä miedolla lämmöllä kunnes tomaatit ovat pehmeitä. Lisää ruokakerma, sekoita hyvin ja anna kerman kiehahtaa. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Valuta pasta, kaada se pannulle tomaatti-kermakastikkeen joukkoon ja sekoita. Tasaa tomaattinen pasta lautasille rucolan päälle ja ripottele annoksiin lopuksi pancettat pieninä muruina sekä parmesaaniraaste.


Ei kommentteja: