Karviaisaika
tulee ja menee niin nopeasti, että täytyy pitää varansa ettei se mene ohi ihan
huomaamatta. Kirpeästä karviaisesta tulee hyvää jälkiruokaa kunhan sitä vähän
kesyttää pehmeämmillä mauilla. Brittiklassikko gooseberry fool on kokeilemisen
arvoinen resepti.
Gooseberry
fool / karviaismalja
(6
annosta)
450 g vihreitä karviaisia +
kourallinen koristeeksi
50 g seljamehutiivistettä
1 tl maissijauhoa
2 dl maitoa
0,5 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
Laita 450 g puhdistettuja karviaisia sekä
seljankukkamehu kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia kunnes marjat ovat
pehmeitä. Sekoita karkeaksi soseeksi ja tipauta loput karviaiset kokonaisina kuuman soseen joukkoon pehmenemään.
Anna karviaissoseen jäähtyä kokonaan ennen jatkokäyttöä.
Kaada kattilaan keltuaiset, maissijauho, maito sekä
sokeri ja keitä koko ajan vatkaten kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Varo
keittämästä liian kauan etteivät keltuaiset muutu kokkeliksi. Jäähdytä kiisseli.
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
Poimi karviaissoseen joukosta sinne viimeksi lisätyt
kokonaiset marjat. Niitä käytetään annosten koristeluun. Kaada karviaissoseen
joukkoon maitokiisseli sekä 2/3 kermavaahdosta ja sekoita. Jaa jälkiruoka annosmaljoihin ja viimeistele kermavaahtonokareella sekä muutamalla kokonaisella
karviaisella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti