Jos
ei jouluna ole lunta, niin jälkiruoka voi ainakin olla valkoista. Tässä
tapauksessa ihan kokovalkoista, kookospannacottaa ja litsikastiketta. Ja ihan
oikeasti, jouluna kaiken ruoan EI
tarvitse maistua neilikalta, inkivääriltä ja kanelilta.
White on white
(6
annosta)
pannacotta
2,5
dl kookoskermaa
2,5
dl kevytmaitoa
100
g ricottaa
1
dl sokeria
3
liivatelehteä (= 6 g)
kastike
250
g litsejä
2
rkl tomusokeria
kookoshiutaleita
valkosuklaata
Sekoita
kattilassa kookoskerma, kevytmaito, ricotta sekä sokeri ja kuumenna seos
kiehumispisteeseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia,
purista niistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet hyvin vatkaten kuumaan
pannacottaseokseen. Täytä 6 vuokaa seoksella ja anna hyytyä jääkaapissa
vähintään 4 tuntia. Annos voi olla joko pienestä kulhosta sellaisenaan lusikoitava tai
lautaselle kumottava.
Kuori
litsit ja poista hedelmän keskellä oleva iso siemen. Soseuta hedelmäliha
sauvasekoittimella ja lisää tomusokeri.
Viimeistele
annokset litsikastikkeella, kookoshiutaleilla ja valkosuklaamuruilla.
3 kommenttia:
Lurps, nam, kaikkia herkkuja samassa jälkkärissä. Litsikausi on ilmeisesti alkanut! Edellisellä Japanin reissulla muuten opin, että litsien kuori lähtee helpommin irti, kun niitä liottaa vedessä. Hotellin aamupalan litsit uivat suuressa vesikulhossa.
Hyvä lumitanssa tälläinen, taitaa tulla valkoinen joulu koko maahan!
Tuli kuin tulikin valkoinen joulu myös tänne eteläiseen Suomeen. Tosin minulle riittäisi sekin että kerran viikossa sataa sentti uutta, puhdasta lunta ;)
Lähetä kommentti