Tuplaespresson
silmiin osui englantilaisesta ruokalehdestä broileriresepti ja hän esitti vienon
toivomuksen saada sellaista ruokaa viikonloppuna. Vilkaisin reseptiä ja
totesin, että kyseessä ei ole mission impossible, joten tarkistin tarveaineiden
olemassaolon kaapista ja lähdin kauppareissulle. Omaan tapaani mukautin
tietenkin reseptiä oman mieltymykseni mukaiseksi, koska kyseessä ei ollut
mikään klassikko tai perinneruoka, joiden reseptejä ei aina sovi muutella. Raikas kurkkusalaatti tasapainottaa harissan tulisuuden, joka jää vain hiukan kihelmöimään kielelle.
Kurkkusalaatti
1 kokonainen kurkku
1
tl suolaa
1/2 sitruunan mehu
2
tl sokeria
1 kevätsipuli viipaloituna
Raasta
hyvin pestystä sitruunasta kuoren keltainen osa talteen kanaa varten. Halkaise
sitruuna. Puolita kurkku pituussuunnassa
ja koverra pois siemenet. Jos kurkku on kovin paksukuorinen, voit kuoria kurkun
ennen halkaisua, kuten minä tein. Paloittele kurkku ja laita palat kulhoon.
Sekoita suola niiden joukkoon ja siirrä sivuun. (Voit odotellessa käsitellä
kanan.) Kun suola on irrottanut kurkusta nestettä voit lisätä sokerin,
sitruunamehun ja kevätsipulin ja sekoittaa ne joukkoon.
”Risotto”
Tämä
ei ole oikeaoppinen risotto, mutta on mehevämpää kuin pelkkä keitetty tai
höyrytetty riisi ja sopii sitä paitsi tähän ruokaan erinomaisesti.
1,25
dl risottoriisiä
5
dl kanalientä
1 kevätsipuli viipaloituna
1/2 sitruunan mehu
öljyä
Laita
öljy kasarin pohjalle ja kuullottele riisiä siinä hetkinen polttamatta niitä.
Lisää kanaliemi ja anna kiehua hiljaa n. 30 minuuttia, kunnes riisi on sopivan
kypsää. Voit peittää kannella jos neste näyttää haihtuvan liikaa. Kun riisi on
kypsää, sekoita joukkoon kevätsipuli ja sitruunamehu.
Harissainen broileripaistos
3 maustamatonta broilerin
rintafileetä
1 ruukku korianteria
silputtuna
1
tl juustokuminaa eli
jeeraa
1-2
tl harissaa (maun mukaan, miten voimakasta tästä haluaa)
1 sitruunan kuori raastettuna
öljyä paistamiseen
Paloittele
broileri. Laita pannulle öljyä, lisää jeera (kokonaisia siemeniä tai jauhetta )
ja kuumenna varovasti, kunnes siemenet ovat paahtuneet ja tuoksuvat. Lisää
pannulle kananpalat ja ruskista niitä käännellen, kunnes ne ovat juuri ja juuri
kypsiä. Sekoita niihin harissa ja ripottele pinnalle silputtu korianteri. Ota pannu
pois liedeltä ja peitä se kannella tai alumiinifoliolla odottamaan tarjoilua.
Näin kananpalat kypsyvät valmiiksi kuivumatta. Tarjoile kurkkusalaatin ja
riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti