Saako tonttu syödä joulukuussa aamiaiseksi jotain muutakin kuin kaurapuuroa? Jotain vähän makeampaa? Pannukakun
tapainen clafoutis maustetaan tällä kertaa tuoreella inkiväärillä ja
Kalifornian kivettömillä luumuilla. Inkiväärillä ryyditetty luumuclafoutis maistuu vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa, ja jos sitä ei jaksa syödä heti kerralla, se kyllä
säilyy jääkaapissa pari päivää.
Edit: tämän pannukakun virallinen nimi on Far Breton, bretagnelainen pannukakku.
Edit: tämän pannukakun virallinen nimi on Far Breton, bretagnelainen pannukakku.
Inkivääri-luumuclafoutis
ripaus
suolaa
1
rkl sokeria
2
dl vehnäjauhoa
2
munaa
voita
1
pussillinen (200 g) Kalifornian luumuja
tomusokeria
Leikkaa
kuorittu tuore inkivääri ihan pieniksi paloiksi ja laita maidon kanssa
kattilaan. Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja anna sen jäähtyä kattilassa.
Siivilöi inkiväärinpalat pois. Lisää maitoon suola, sokeri, vehnäjauhot sekä munat ja vatkaa tasaiseksi. Anna taikinan levätä noin tunnin ennen paistamista. Maista taikinaa ennen paistamista. Mikäli inkivääri ei maistu tarpeeksi, korjaa puute lisäämällä jauhettua inkivääriä.
Siivilöi inkiväärinpalat pois. Lisää maitoon suola, sokeri, vehnäjauhot sekä munat ja vatkaa tasaiseksi. Anna taikinan levätä noin tunnin ennen paistamista. Maista taikinaa ennen paistamista. Mikäli inkivääri ei maistu tarpeeksi, korjaa puute lisäämällä jauhettua inkivääriä.
Jos
luumut ovat kovin kuivia, niitä voi hiukan liottaa pehmeämmäksi kylmässä vedessä
ja sen jälkeen valuttaa siivilässä. Asettele luumut voideltuun uunivuokaan
(halk 25 cm), kaada taikina varovasti luumujen päälle ja kypsennä uunissa 180 asteessa noin 50 - 60 minuuttia.
Kun
clafoutis on hiukan jäähtynyt, siivilöi pinnalle tomusokeria.
2 kommenttia:
Luumupannari on tajuttoman hyvää. Meillä on syöty kohta kolme näitä bretagnelaisia pannareita.
Ah, enpä huomannutkaan sulla olleen saman reseptin. Täytyy korjata tekstiin tämän pannarin nimi. Kiitos :)
Lähetä kommentti