Ja
sitä tuli taas ostetuksi liian iso kalkkuna/kinkku? No niin tietysti, ja kun
jouluruokia on syöty jo muutaman päivän ajan, nyt ihmetellään mihin ne kaikki
jämät saisi vielä upotetuksi? Kypsästä kalkkunasta tulee ainakin herkullinen
salaatti. Tässä reseptissä kalkkuna on mahdollista korvata myös kinkulla ja
lopputulos on yhtä hyvä. Sinappikastike ja siivu joululimppua kruunaavat aterian.
Kalkkuna-persimonisalaatti
(4
annosta)
400
g kypsää kalkkunanlihaa paloina
rapeaa
jääsalaattia
1
pieni fenkoli
1
persimoni/sharon
1
kurkku
3
kevätsipulia
puolikas
granaattiomena
kastike
2
rkl makeaa väkevää sinappia
1
rkl juoksevaa hunajaa
1
tl valkoviinietikkaa
1
tl sitruunamehua
3
rkl rypsiöljyä
hiukan
suolaa
mustapippuria
myllystä
salaatin kanssa
joululimppua
Huuhtele
jääsalaatti ja revi se pienemmiksi paloiksi. Vuoraa salaattikulhot
jääsalaatilla. Viipaloi raaka fenkoli millinohuiksi siivuiksi. Kuori ja pilko
kurkku sekä persimoni pieniksi paloiksi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi
viipaleiksi. Kopistele granaattiomenan siemenet pieneen kulhoon. Sekoita kaikki
salaattikastikkeen ainekset hyvin sekaisin.
Rakenna
salaattiannokset lusikoimalla jääsalaatin päälle vuorotellen fenkolia, kurkkua,
persimonia, kalkkunaa sekä kevätsipulia. Kaada salaatin päälle
sinappikastiketta ja viimeistele parilla lusikallisella granaattiomenan siemeniä.
Tarjoile joululimppusiivun kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti