torstai 5. syyskuuta 2013

Appilan pappilan apupapin papupata



Arkistojen aarteita: Kaikki ovat siitä kuulleet, mutta harva, jos kukaan koskaan, on nähnyt. Niinpä siis eräänä syksynä jokunen vuosi sitten päätimme kokata tämän tunnetun ruokalajin, Appilan pappilan apupapin papupadan. Koska huippusalaista reseptiä ei löytynyt mistään, improvisoimme sellaisen. Meidänkin reseptimme oli hetken teillä tietymättömillä kunnes se nyt taas löytyi. Tämä pata lämmittää syksyn tullen sateessa ja viimassa.

Olisi tosi mielenkiintoista lukea muiden bloggareiden mielikuva tästä ruokalajista :)
Mikä on se "aito" Appilan pappilan apupapin papupataresepti.


Appilan pappilan apupapin papupata

400 g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli pieninä kuutioina
1 rkl voita
chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
1 tölkki valkopapuja (250 g)
3 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1 purjo viipaleina
1 tölkki (500 g) paseerattua tomaattia
2 linnunsilmächiliä
1,5 dl riisiä
3 dl vettä
sipulin varsia ja lehtipersiljaa
(crème fraichea)

Ruskista sipuli ja jauheliha niukassa rasvassa, mausta chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää pavut, valkosipuli, purjo ja paseerattu tomaatti sekä 2 murskattua linnunsilmächiliä  ja hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää vesi sekä riisi ja anna hautua kunnes riisi on kypsää. Mausta vielä jos on tarpeen. Lisää lopuksi hienoksi leikattuja sipulinvarsia ja lehtipersiljaa. Lautasella annokseen voi lusikoida vielä hiukan crème fraichea.


Ei kommentteja: