perjantai 27. syyskuuta 2013

Yrttikuorrutettu karitsankare




Yrttikuorrutettu karitsankare

1                    karitsan kare / 2 syöjää
tai
1                    karitsan ulkofilee / 2 syöjää
                      öljyä paistamiseen
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä

kuorrutus
kourallinen    basilikaa, tuoretta
-”-                  rosmariinia, tuoretta
-”-                  lehtipersiljaa, tuoretta
-”-                  ruohosipulia
-”-                  suolattuja pistaaseja kuorittuina
pari                valkosipulinkynttä
75 g               voita huoneenlämpöisenä
40g                parmesaaniraastetta
                      suolaa tarpeen mukaan
mustapippuria

Pilko yrtit karkeasti, viipaloi valkosipuli ja kuori pistaasit. Laita yrtit, suola, mustapippuri , valkosipuli ja pistaasit monitoimikoneeseen ja aja hienoksi. Lisää huoneenlämpöinen voi kuutioina ja anna pyöriä, kunnes muodostuu tasainen massa. Tarkista suolan tarve.

Ruskista karitsankare pannulla öljyssä joka puolelta Ja mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita kare uunivuokaan ja uuniin 10 - 12 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja levitä kuorrutus kareelle. Laita takaisin uuniin vielä 5 – 7 minuutiksi. Ota vuoka uunista, nosta ritilä ylemmäs ja laita grillivastus päälle. Laita vuoka takaisin uuniin. Ota pois kun pinta on saanut sopivasti ruskeaa väriä. Varo polttamasta pintaa. Anna lihan hetki vetäytyä laudalla ennen leikkaamista.

Jos käytät filettä, ruskista se kevyesti pannulla, mausta, levitä sille kuorrute ja laita uuniin 5 – 7 minuutiksi ja kuorruta grillivastuksen alla kuten kare.

Erinomaisen maistuvaa vaikkapa kurpitsasoseella täytettyjen cannellonien kanssa.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uuh, nam! Mulle kanssa, sekä päkättiä että ravioleja!

Tuplaespresso kirjoitti...

Se oli kyllä aika ihana yhdistelmä :)
Ja kurpitsasosetta jäi sen verran että Söpö ja Höpökin saivat normiruuan joukkoon maistiaiset. Tykkäsivät kovasti nekin :)