Arkistojen aarteita: Kaikki
ovat siitä kuulleet, mutta harva, jos kukaan koskaan, on nähnyt. Niinpä siis
eräänä syksynä jokunen vuosi sitten päätimme kokata tämän tunnetun ruokalajin, Appilan pappilan apupapin papupadan.
Koska huippusalaista reseptiä ei löytynyt mistään, improvisoimme sellaisen. Meidänkin reseptimme oli hetken teillä tietymättömillä kunnes se nyt taas löytyi. Tämä pata lämmittää syksyn tullen sateessa ja viimassa.
Olisi tosi mielenkiintoista lukea muiden bloggareiden mielikuva tästä ruokalajista :)
Mikä on se "aito" Appilan pappilan apupapin papupataresepti.
Olisi tosi mielenkiintoista lukea muiden bloggareiden mielikuva tästä ruokalajista :)
Mikä on se "aito" Appilan pappilan apupapin papupataresepti.
Appilan pappilan apupapin papupata
400
g nauta-sikajauhelihaa
1
sipuli pieninä kuutioina
1
rkl voita
chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
1
tölkki valkopapuja (250 g)
3
valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1
purjo viipaleina
1
tölkki (500 g) paseerattua tomaattia
2
linnunsilmächiliä
1,5
dl riisiä
3
dl vettä
sipulin
varsia ja lehtipersiljaa
(crème
fraichea)
Ruskista
sipuli ja jauheliha niukassa rasvassa, mausta chilijauheella, suolalla ja
pippurilla. Lisää pavut, valkosipuli, purjo ja paseerattu tomaatti sekä 2
murskattua linnunsilmächiliä ja hauduta
miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää vesi sekä riisi ja anna hautua kunnes
riisi on kypsää. Mausta vielä jos on tarpeen. Lisää lopuksi hienoksi leikattuja
sipulinvarsia ja lehtipersiljaa. Lautasella annokseen voi lusikoida vielä hiukan
crème fraichea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti