perjantai 9. elokuuta 2013

Ei pelkkiä lisäkkeitä: savulohilehikäiset



Tämän kala-kasvisruoka-annoksen kaksi kasviselementtiä, hernevanukas ja punajuuri-vuohenjuustoterriini, valmistetaan edellisenä päivänä ja ne ehtii asetella lautasille sillä välin kun voitaikinalehikäiset paistuvat uunissa.  Lehikäisten täytteeksi käy mikä tahansa savukala, vaikka tässä onkin käytetty savulohta.



Savulohilehikäiset
(tästä tulee neljälle)

2 levyä voitaikinaa
200 g perattua savukalaa
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
0,5 dl hienonnettua tilliä
0,5 dl kuohukermaa
0,5 tl sitruunamehua
100 g crème fraichea
suolaa
mustapippuria
pieni ripaus sokeria
kokonaisia tillintöyhtöjä

Hienonna kananmunat ja sekoita ne savukalan kanssa. Vatkaa kermasta, sitruunamehusta ja crème fraichesta pehmeä vaahto ja lisää siihen tilli. Sekoita kala- ja kemamassa keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä pienellä ripsauksella sokeria ja anna makujen tasaantua jääkaapissa sen aikaa kun paistat lehikäiset.


Leikkaa vielä vähän kohmeiset voitaikinalevyt kahtia, voitele ne vedellä ja paista uunipellillä leivinpaperin päällä 225 asteessa noin 12 minuuttia. Halkaise hiukan jäähtyneet lehikäiset, täytä pohja savukalatäytteellä ja laita kansi päälle. Koristele tillitöyhdöllä.


Ei kommentteja: