Tämän
kala-kasvisruoka-annoksen kaksi kasviselementtiä, hernevanukas ja
punajuuri-vuohenjuustoterriini, valmistetaan edellisenä päivänä ja ne ehtii asetella
lautasille sillä välin kun voitaikinalehikäiset paistuvat uunissa. Lehikäisten täytteeksi käy mikä tahansa
savukala, vaikka tässä onkin käytetty savulohta.
Savulohilehikäiset
(tästä tulee neljälle)
2
levyä voitaikinaa
200
g perattua savukalaa
3
kovaksi keitettyä kananmunaa
0,5
dl hienonnettua tilliä
0,5
dl kuohukermaa
0,5
tl sitruunamehua
100
g crème fraichea
suolaa
mustapippuria
pieni ripaus sokeria
pieni ripaus sokeria
kokonaisia
tillintöyhtöjä
Hienonna
kananmunat ja sekoita ne savukalan kanssa. Vatkaa kermasta, sitruunamehusta ja
crème fraichesta pehmeä vaahto ja lisää siihen tilli. Sekoita kala- ja
kemamassa keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä pienellä ripsauksella sokeria ja anna makujen
tasaantua jääkaapissa sen aikaa kun paistat lehikäiset.
Leikkaa
vielä vähän kohmeiset voitaikinalevyt kahtia, voitele ne vedellä ja paista
uunipellillä leivinpaperin päällä 225 asteessa noin 12 minuuttia. Halkaise
hiukan jäähtyneet lehikäiset, täytä pohja savukalatäytteellä ja laita kansi päälle.
Koristele tillitöyhdöllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti