Välillä
pitää ottaa vähän kevyemmin ja rakentaa lautaselle raikas salaatti. Tässä
reseptissä ei tarvitse kuin vähän pilkkoa ja sekoitella kypsiä aineksia, tehdä niistä
annos ja syödä. Annoskoko on sopiva lounassalaatiksi, mutta ei ole liian suuri alkuruoaksikaan.
Broileri-katkarapusalaatti
(kahdelle)
salaatti
2
kypsää broilerinkoipea
1
avokado
puolikas
mango
10
jättikatkaravunpyrstöä
0,5
dl vesikastanjoita
jäävuorisalaattia
punamangoldin
lehtiä
parin
sipulin varret ohuina viipaleina tai pari kevätsipulia
2
rkl silputtua ruohosipulia
seesaminsiemeniä
salaatinkastike
0,5
dl maustamatonta jugurttia
2
rkl sweetchilikastiketta
1
tl raastettua inkivääriä
2
tl limettimehua
1
tl seesamiöljyä
1
tl dijonsinappia
1
tl soijakastiketta
Valmista
ensin salaatinkastike. Sekoita ainekset hyvin ja anna maustua huoneenlämmössä
sen aikaa kun asettelet salaattiainekset lautasille.
Laita
lautasille salaatin pohjaksi ensin jäävuorisalaattia ja tasaa sen päälle kaikki
muut ainekset haluamaasi järjestykseen. Kaada lopuksi annosten päälle kastiketta
ja ripottele sipulit sekä ruohosipulit ja seesaminsiemenet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti