Huomasimme,
että tässä blogissa ei ole vielä tehty yhtään ainoaa tavallista
jauhelihakastiketta. Sellaista, joka ei yritäkään olla jotain hienoa tai
etnistä. Sellaista, jolla ei ole muuta esikuvaa kuin pyrkimys hyvään makuun. Ihan tavista perus jauhelihakastiketta. Oli siis korkea aika tehdä sellainen.
Jauhelihakastike
1
iso sipuli
1+3
rkl voita
400
g jauhelihaa
0,5
dl vehnäjauhoa
5
dl kiehuvaa vettä
1
lihaliemikuutio
0,5
dl kermaa
1
rkl ketsuppia
(suolaa,
pippuria, raastettua parmesaania)
Kuori
sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata 1 rkl voita paistinpannulla,
kuullota siinä sipulikuutiot ja laita sipulit hetkeksi toiseen astiaan
odottelemaan. Sulata paistinpannulla 3 rkl voita niin, että pannu on todella
kuuma. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha muruina ja kypsennä se kauniin
ruskeaksi. Lisää sipulit, sekoita ja lisää jauhot tasaisesti ripotellen. Kääntele
seosta pannulla parin minuutin ajan kunnes jauhot ovat hiukan ruskistuneet ja lisää hiukan kuumaa vettä. Sekoita
tasaiseksi, lisää loput vedestä ja murustele lihaliemikuutio kastikkeen
joukkoon. Sekoittele ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10
minuutin ajan. Lisää kerma ja ketsuppi ja anna kastikkeen vielä kerran
kiehahtaa. Maista kastiketta. Lihaliemikuution pitäisi antaa kastikkeelle
riittävästi makua, mutta jos tuntuu että mausteita ei vielä ole tarpeeksi, voit
lisätä varovasti suolaa ja pippuria.
Tarjoile
keitetyn spagetin (tai perunasoseen) kanssa ja ripottele annokselle lopuksi hiukan
parmesaaniraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti