maanantai 13. toukokuuta 2013

Raparperi-mansikkakiisseli



Raparperikiisseli on helppo kesäherkku. Mansikoiden kera se on entistäkin maukkaampaa. Ja mikä parasta, varsinainen raparperi- ja mansikkakausi on vasta tuloillaan. Näitä saa nauttia koko kesän ja pehmeä kermavaahto kruunaa annoksen.

Raparperi-mansikkakiisseli

5 dl raparperinpaloja
2 dl pakastemansikoita tai 3 dl paloiteltuja tuoreita mansikoita
8 dl vettä
1 dl sokeria
ihan pikku ripaus suolaa

1 dl vettä
5 rkl perunajauhoja

Laita kattilaan vesi, sokeri, suola, raparperit ja keitä niitä 10-15 minuuttia. Lisää mansikat vasta juuri ennen perunajauhosuurustetta. Mansikoista kun tuppaa keitettäessä häviämään kaikki kaunis punainen väri. Sekoita vesi ja perunajauhot tasaiseksi ja valuta se kuuman keitoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa vielä kerran koko ajan sekoittaen. Jäähdytä ja tarjoile kermavaahdon ja mansikoiden kanssa.

Ei kommentteja: