Korvasieniä
pitää käyttää kun on niiden aika. Korvasienikastike on keväällä pihvin paras
kaveri ja korvasienikeitto käy keväiseksi alkuruoaksi. Epätrendikkäästi sienikeitto
maustetaan tällä kertaa kahvilla.
Korvasienikeitto
kofeiinilisällä
80-100 g esikäsiteltyjä
korvasieniä
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 kanaliemikuutio
0,5 tl timjamia
1 tl juoksevaa hunajaa
2 dl kermaa
0,5 dl juuri keitettyä espressoa
mustapippuria myllystä
Kuivattele
esikäsitellyt ja pieneksi leikellyt korvasienet kasarissa koko ajan hämmennellen. Lisää voi sekä öljy
ja kuullota siinä pieneksi silpuksi leikattu sipuli. Ripottele kattilaan jauhot
ja sekoittele kunnes jauho on saanut hiukan väriä. Lisää vesi sekä
kanaliemikuutio ja keitä noin kymmenen minuuttia. Lisää lopuksi timjami,
hunaja, kerma sekä espresso ja lämmitä kiehumispisteeseen. Mausta lautasella
pippurilla ja ripauksella kuivattua timjamia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti