Raparperikiisseli on helppo kesäherkku. Mansikoiden kera se on entistäkin maukkaampaa. Ja mikä parasta, varsinainen raparperi- ja mansikkakausi on vasta tuloillaan. Näitä saa nauttia koko kesän ja pehmeä kermavaahto kruunaa annoksen.
Raparperi-mansikkakiisseli
5
dl raparperinpaloja
2
dl pakastemansikoita tai 3 dl paloiteltuja tuoreita mansikoita
8
dl vettä
1
dl sokeria
ihan
pikku ripaus suolaa
1
dl vettä
5
rkl perunajauhoja
Laita
kattilaan vesi, sokeri, suola, raparperit ja keitä niitä
10-15 minuuttia. Lisää mansikat vasta juuri ennen
perunajauhosuurustetta. Mansikoista kun tuppaa keitettäessä häviämään
kaikki kaunis punainen väri. Sekoita vesi ja perunajauhot tasaiseksi ja valuta
se kuuman keitoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna
kiisselin kiehahtaa vielä kerran koko ajan sekoittaen. Jäähdytä ja tarjoile kermavaahdon ja
mansikoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti