Täytetyt
kesäkurpitsat ovat varsinaista kesäruokaa. Seoksen voi halutessaan
lusikoida kesäkurpitsan kuorien sijasta myös pieniin annosvuokiin ja kypsentää
massan niissä. Kahdesta isosta kesäkurpitsasta tulee kevyt lounasannos neljälle, kuten tässä, tai täyttävämpi ruoka kahdelle.
Ohjeen ylikypsän possunkyljen voi korvata myös pulled porkilla. Sitä kun tulee tehdyksi kerralla aina niin suuret määrät, että tuntuu kuin se ei loppuisi millään. Kukaan ei edes huomaa, että kesäkurpitsan joukkoon on upotettu viimeiset nyhtöpossunjämät.
Ohjeen ylikypsän possunkyljen voi korvata myös pulled porkilla. Sitä kun tulee tehdyksi kerralla aina niin suuret määrät, että tuntuu kuin se ei loppuisi millään. Kukaan ei edes huomaa, että kesäkurpitsan joukkoon on upotettu viimeiset nyhtöpossunjämät.
Possulla täytetyt kesäkurpitsat
2
kesäkurpitsaa
1
rkl ruokaöljyä
puolikas
punainen paprika
150
g ylikypsää possunkylkeä (tai nyhtöpossua tai vastaavaa)
1
rasia (200 g) aurinkokuivattu tomaatti –tuorejuustoa
(tai
170 g tuorejuustoa + 30 g aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä paloina)
3
kevätsipulia varsineen
3
rkl silputtua lehtipersiljaa
3
rkl silputtua ruohosipulia
2
munaa
muutama
rouhaisu mustapippuria myllystä
Halkaise
kesäkurpitsat ja tyhjennä ne lusikan avulla. Lusikan ja kuoren väliin kannattaa
jättää parin millin paksuudelta kesäkurpitsaa, ettei vahingossa tule
rikkoneeksi kuorta. Pilko paprika vajaan sentin kuutioiksi. Leikkaa possunkylki
ihan pieniksi palasiksi ja viipaloi kevätsipulit ohuelti. Laita uuni
lämpenemään 200 asteeseen.
Kuumenna
ruokaöljy paistinpannulla ja kuullota siinä paprikakuutioita muutaman minuutin
ajan kunnes ne pehmenevät. Lisää kesäkurpitsojen sisukset ja sekoittele kunnes enin osa
nesteestä on haihtunut. Lisää possunkylki, sekoita ja anna lihan kuumentua.
Lisää tuorejuusto (ja tomaatit) ja sekoittele kunnes juusto on sulanut, minkä
jälkeen lisää kevätsipuli sekä noin puolet lehtipersiljasta ja ruohosipulista.
Ota seos pois lämmöltä ja anna jäähtyä hetken. Riko munat kulhoon ja vatkaa
niiden rakenne rikki. Lisää munat kesäkurpitsamassaan ja sekoita hyvin. Massa ei
saa olla liian kuumaa, sillä munat eivät saa alkaa hyytyä vielä tässä
vaiheessa. Lisää vielä mustapippuria maun mukaan, sekoita ja jaa seos tasan
kesäkurpitsan kuorenpuolikkaisiin. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ripottele annosten päälle loput persiljat ja ruohosipulit juuri ennen
tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti