Touko-kesäkuussa
silakka on parhaimmillaan, sillä suurimmalle osalle silakoista kutuaika
ajoittuu juuri touko-kesäkuulle. Savustettu mätisilakka on maukasta ihan
sellaisenaankin ja varhaisperunan kanssa vielä parempaa.
Tämä
savusilakkavuoka valmistettiin arkiseksi lounasruoaksi, mutta sen voi valmistaa
myös pieniin annosvuokiin ja tarjoilla iltapalana vaikka saaristolaisleivän ja
koskenkorvasnapsin kanssa.
Savusilakkavuoka
(neljälle)
800
g savusilakoita
2
uutta sipulia
2
kananmunaa
2
dl kermaa
0,5
dl silputtua tilliä
Perkaa
silakat huolella, erottele mäti erikseen. Riko mädit haarukalla. Keitä kananmunat
koviksi. Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi.
Laita
voideltuun uunivuokaan silakat, sipuli ja tilli. Lado päällimmäiseksi
viipaloidut kananmunat. Sekoita keskenään kerma ja silakanmäti ja kaada seos
vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tämä ruoka ei kaipaa
mitään lisämausteita ja savusilakoissa on jo itsessään riittävästi suolaa. Mätikerma
toimii loistavasti perunoiden kastikkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti