Kyllä, kakun päällä on mangoa vaikka otsikossa puhutaan appelsiinista. Mango on vain koriste.
Viikon sokeriannoksen saa kätevästi valkosuklaa-juustokakusta ja jos ei ole käytettävissä kunnollista irtopohjavuokaa, senhän askartelee helposti parista alumiinivuoasta. Toisesta vuoasta saksitaan pois suurin osa reunoista, toisen pohjaan tehdään pieni reikä irtopohjan nostamista varten ja – tadaa – tee-se-itse -irtopohjavuoka on valmis. Nämä alumiinivuoat olivat vain noin puolen litran vetoisia, joten ohjeesta riitti vajaa puolikas. Koko ohje on tarkoitettu halkaisijaltaan 23-25 cm kakkuvuokaan.
Viikon sokeriannoksen saa kätevästi valkosuklaa-juustokakusta ja jos ei ole käytettävissä kunnollista irtopohjavuokaa, senhän askartelee helposti parista alumiinivuoasta. Toisesta vuoasta saksitaan pois suurin osa reunoista, toisen pohjaan tehdään pieni reikä irtopohjan nostamista varten ja – tadaa – tee-se-itse -irtopohjavuoka on valmis. Nämä alumiinivuoat olivat vain noin puolen litran vetoisia, joten ohjeesta riitti vajaa puolikas. Koko ohje on tarkoitettu halkaisijaltaan 23-25 cm kakkuvuokaan.
Appelsiini-valkosuklaa-juustokakku
250 g digestivekeksejä
2 rkl sokeria
80 g sulatettua voita
1 rkl raastettua
appelsiininkuorta
50 g raastettua
valkosuklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl maitoa
1 tölkki kondensoitua
maitoa
4 liivatelehteä
0,5 dl tuorepuristettua
appelsiinimehua
2 dl kuohukermaa
koristeeksi
appelsiinia, mangoa, suklaamuruja tai jotain muuta hyvää
Murskaa keksit ja
sekoita niihin sokeri. Lisää sulatettu voi ja tee seoksesta kakun pohja.
Painele keksimurut tiiviisti tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja
reunoille. Laita vielä yksi vuoka tiiviisti murujen päälle ja pohja jääkaappiin tekeytymään noin tunnin ajaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti