lauantai 30. maaliskuuta 2013

Lampaansatulaa uunissa



Lampaansatulaa uunissa

1 lampaansatula (n. 1,5 kg) nahkoineen ja luuttomaksi käsiteltyine kylkiliepeineen (joutuu tilaamaan lihakauppiaalta)
250 g lampaan jauhelihaa
150 g herkkusieniä
1 sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
1 muna
timjamia ja rosmariinia jauhettuna
suolaa
valkopippuria

Kuullota silputut herkkusienet, sipuli ja valkosipuli pannulla voissa ja sekoita mausteiden ja jauhelihan kanssa.  Anna jäähtyä hetki ennen munan lisäämistä, ettei munasta tule kokkelia, ja sekoita jauhelihataikina. Ruuduta lampaansatulan nahka. Käännä ylösalaisin, mausta sisäpinta suolalla ja pippurilla. Levitä kylkiliepeille jauhelihamassaa ja kierrä ne rullalle. Sido langalla paketiksi. Hiero suolaa ja pippuria yläpintaan ja laita uunipannuun nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paksuimpaan kohtaan pituussuunnassa paistinlämpömittari ja paista 170 asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 70 astetta. Ota ulos uunista ja anna vetäytyä 15-20 minuuttia. Poista langat ja leikkaa fileet pituussuunnassa irti. Sen jälkeen irrota kylkipalat myös pituussuunnassa. Paloittele annoskokoon ja tarjoile sopivien lisäkkeiden (peruna, salaatti yms) kanssa.

Ei kommentteja: