Viikon
hedelmä 10/52: Passionhedelmä
Mitä
ryppyisempi, sitä parempi, makeampi ja mehukkaampi, on passionhedelmän ostajan ohje.
Sileäpintainen hedelmä on vielä raakile ja pitää malttaa odottaa sen
kypsymistä. Passionhedelmästä käytetään hedelmän sisällä olevat mustat,
hedelmälihan ympäröimät siemenet. Passionhedelmä sisältää erityisen paljon ravintokuitua sekä A-vitamiinia, niasiinia, seleeniä ja magnesiumia.
Näin siloposkisia passionhedelmiä pitää kypsytellä vielä viikon tai pari. |
Granadilla, passionhedelmälajike tämäkin |
Passionhedelmämousse
(4-6 annosta)
1 tölkki makeutettua kondensoitua
maitoa (ei keitetä kinuskiksi vaan käytetään sellaisenaan!)
3 dl kuohukermaa
1 limetin mehu
12 passionhedelmää
Raaputa kymmenestä
hedelmästä siemenet kulhoon. Lisää kondensoitu maito, kuohukerma ja
limettimehu. Vatkaa sähkövatkaimella seosta kunnes se sakeutuu. Annostele
jälkiruokakulhoihin ja laita kulhot jääkaappiin jäähtymään 15-30 minuutin
ajaksi. Raaputa kahdesta hedelmästä siemenet ja koristele jälkiruoka niillä.
Tämä jälkiruoka maistuu siltä kuin ainesluettelo olisi paljon pidempi ja valmistukseen käytetty työmäärä huomattavasti suurempi.
Tämä jälkiruoka maistuu siltä kuin ainesluettelo olisi paljon pidempi ja valmistukseen käytetty työmäärä huomattavasti suurempi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti