Paitsi
että musta possu on ihonväriltään tumma, sen lihakaan ei muistuta tavallista
haalean vaaleanpunaista possunlihaa. Porco preto on läpikotaisin tumma, niin
tumma että sen lihakin näyttää miltei savustetulta. Ja se maku! Se pitää itse maistaa!
Mustan
possun fileet (kahdelle)
400 g mustan possun
sisäfileetä
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
Kuumenna oliiviöljy
kuumalla paistinpannulla ja paista fileet lähes kypsiksi. Mustan possun fileen
tulee jäädä aavistuksen roseeksi, joten fileitä ei kannata laittaa
paistinpannulta uuniin ettei lihasta tule ylikypsää. Kääri paistetut fileet
folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi, jona aikana valmistat
punasipuli-omenapaistoksen.
Punasipuli-omenapaistos
1 iso punasipuli
2 omenaa (ei kovin
happamia)
3 timjaminoksaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
Valmista paistos
samalla pannulla jolla paistoit fileet, älä pese pannua välillä. Kuullota
hienoksi leikattua sipulia kunnes se pehmenee. Kuori omenat, poista siemenkodat
ja leikkaa hedelmät sormenpään kokoisiksi paloiksi. Lisää omput pannulle ja
paista kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää timjami, valkoviinietikka, vesi,
sokeri, suola ja mustapippuri. Hauduta kunnes sekä sipulit että omenat ovat täysin
pehmeitä ja soseutettavissa karkeaksi soseeksi. Tarkista maku, että suola,
sokeri ja etikka ovat tasapainossa.
Lautaselle lisäksi
höyrytettyä romanescokaalia ja perunanoisetteja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti