tiistai 12. huhtikuuta 2022

Lampaanpotka, sen kypsentäminen, lisukkeet ja jatkokäyttö mikäli lihaa jää


Pääsiäisen klassikko on lampaan, tai oikeamminkin karitsanpotka, joka on hauduttamalla kypsennetty niin meheväksi että liha melkein itsekseen tipahtaa luusta irti. Valmistaminen on helppoa. Kun potkat on saatu uuniin, seuraavan kerran nitä täytyy vilkaista vasta muutaman tunnin kuluttua. Pitkään hauduttamalla myös kaikki rasva, kalvot ja muut sidekudokset häviävät liemen joukkoon ja jäljelle jää pelkkä herkullinen liha. Potka kastikkeineen ei välttämättä tarvitse seurakseen muuta kuin perunasosetta tai riisiä sekä jotain salaattia, mutta aina voi tietysti keksiä jotain muutakin. Haudutusliemeksi voi valita lihaliemen, tumman oluen tai (port)viinin.

Jos potkista jotain jää, tässä myös muutamia reseptejä joihin voi käyttää yli jääneet lihat.

 

Klikkaa kuvan alla olevaa tekstiä päästäksesi reseptiin.

Maukasta pääsiäistä!

 

Tummassa olutliemessä haudutetut karitsanpotkat

 

Portviiniliemessä haudutetut karitsanpotkat

 

Maukas kastike karitsanpotkille

 

Caponata sopii hyvin ylikypsän potkan kanssa

 

Karitsa pot pie

 

Shepherd’s pie

 

Lammaskaalipiirakka filotaikinaan

 

Lampaanlihaa, uunikuivattuja tomaatteja ja pinaattilettuja


Pyöreä piirakka pääsiäislampaan jämistä

 

Ei kommentteja: