Pääsiäisen klassikko on lampaan, tai oikeamminkin karitsanpotka, joka on hauduttamalla kypsennetty niin meheväksi että liha melkein itsekseen tipahtaa luusta irti. Valmistaminen on helppoa. Kun potkat on saatu uuniin, seuraavan kerran nitä täytyy vilkaista vasta muutaman tunnin kuluttua. Pitkään hauduttamalla myös kaikki rasva, kalvot ja muut sidekudokset häviävät liemen joukkoon ja jäljelle jää pelkkä herkullinen liha. Potka kastikkeineen ei välttämättä tarvitse seurakseen muuta kuin perunasosetta tai riisiä sekä jotain salaattia, mutta aina voi tietysti keksiä jotain muutakin. Haudutusliemeksi voi valita lihaliemen, tumman oluen tai (port)viinin.
Jos potkista jotain jää, tässä myös muutamia reseptejä joihin voi käyttää yli jääneet lihat.
Klikkaa kuvan alla olevaa tekstiä päästäksesi reseptiin.
Maukasta pääsiäistä!
Tummassa olutliemessä haudutetut karitsanpotkat
Portviiniliemessä haudutetut karitsanpotkat
Maukas kastike karitsanpotkille
Caponata sopii hyvin ylikypsän potkan kanssa
Lammaskaalipiirakka filotaikinaan
Lampaanlihaa, uunikuivattuja tomaatteja ja pinaattilettuja
Pyöreä piirakka pääsiäislampaan jämistä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti