Silakkapihvejä
tulee paistetuksi aivan liian harvoin. Viljellyt kalat ovat syrjäyttäneet
silakan ruokakalana ja entisten yli 30 miljoonan kilon sijasta Suomessa syödään
silakkaa enää vain noin 5 miljoonaa kiloa vuodessa. Loput noin 95 miljoonaa silakkakiloa
menee rehuksi turkistarhoille ja lohenkasvattamoille. Takavuosien dioksiinikohu
lienee säikyttänyt suomalaiset, mutta nyt tilanne Itämerellä on parantunut
huomattavasti, kertovat Luonnonvarakeskuksen tutkijat. Siis silakkaa pannulle!
Eviran ja Luken yhteistutkimuksen mukaan silakan sisältämien omega3-rasvahappojen
hyödyt peittoavat mahdollisten ympäristömyrkkyjen riskit mennen, tullen. Tänä
Suomi 100 -itsenäisyyden juhlavuonna voitaisiin jättää muutama norjalainen lohi
ostamatta ja nauttia sen tilalla silakkaa.
Täytimme
silakkapihvit savusilakasta ja piparjuuresta valmistetulla seoksella ja nautimme
ne juuresmuusin kanssa.
Silakalla
täytetyt silakkapihvit
600 g silakkafileitä
8-10 savusilakkaa
3-4 rkl crème
fraichea
raastettua piparjuurta (tai Blue Dragon wasabitahnaa)
2-3 rkl hienonnettua
tuoretta tilliä
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
2 dl ruisjauhoa
2 dl korppujauhoa
1 dl
hienonnettuja hapankorppuja
hiukan suolaa ja valkopippuria myllystä
paistamiseen voita
pinnalle raastettua sitruunankuorta
Perkaa savusilakat huolella ja murskaa kalanliha
haarukalla. Sekoita crème fraichen joukkoon oman maun mukaan raastettua piparjuurta
(tai wasabitahnaa) ja kun voimakkuus alkaa tuntua sopivalta, sekoita se
savukalan joukkoon. Lisää tilli, viimeistele mustapippurilla ja sekoita hyvin.
Asettele silakkafileet työtasolle suunnilleen
samankokoiset fileet pareittain. Jaa savusilakkatahna kalafileiden väliin.
Sekoita ruisjauho-korppujauhoseos ja kierittele silakkapihvit siinä. Paista
silakkapihvit voissa molemmin puolin kullanruskeksi ja viimeistele raastetulla
sitruunankuorella. Tarjoile juuresmuusin ja puolukkahillon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti