Pannacotta
(tai panna cotta) on helppo jälkiruoka, jonka voi maustaa lähes millä tahansa
mitä kaapista löytyy. Minä löysin pakkasesta purkinpohjan ylivuotisia
mustaherukoita ja jatkoin niitä tuoreilla mustikoilla. Marjoista, jogurtista ja
kermasta tuli sopivasti syksyinen jälkiruoka neljälle. Lisämakua tälle
pannacotalle antoi kermaan uutettu tuore rosmariini, joka sopii kivasti kirpeän
mustaherukan kaveriksi. Rosmariini antaa makua juuri sen verran, että
jälkiruoassa tuntuu miedosti metsäinen aromi.
Metsäinen
jogurttipannacotta
1,5 dl mustaherukkaa
1,5 dl mustikkaa
1 tl sitruunamehua
200 g maustamatonta rasvatonta jogurttia
3 rkl sokeria
2 dl kermaa
iso oksa tuoretta rosmariinia
3 liivatelehteä (= yhteensä 6 g)
Sekoita keskenään mustaherukat, mustikat, sitruunamehu
sekä jogurtti ja aja seos tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Laita
kattilaan kerma, sokeri sekä rosmariini, kiehauta ja anna jäähtyä kattilassa. Ota
rosmariinit pois ja lisää jäähtynyt kerma jogurttiseokseen, jota pitäisi nyt
olla noin 6 desilitraa. Liivatetta tarvitaan 1 gramma jokaista nestedesilitraa
kohden.
Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Kuumenna
pikkutilkka pannacottaseosta lähes kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen
vesi ja liuota ne kuumaan nesteeseen. Sekoita liivateliuos huolella
pannacottaseoksen joukkoon ja jaa pannacotta tasan jälkiruokakulhoihin. Anna
pannacotan hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti