Tämän
maksakastikereseptin lähteenä on meilläkin televisiossa esitettyn Hairy Bikers
–duon uusi trendi Hairy Dieters. Resepti löytyi nettiä selaillessani koska
halusin valmistaa maksaa ja halusin ideoita ruokaani varten. Maksaa olemme
ennenkin valmistaneet, mutta jotenkin tässä oli erilainen twisti. Simppelit
raaka-aineet eli yksinkertaiset, puhtaat ja herkulliset maut. Siksi diettaava parivaljakkokin
oli innoissaan, että he edelleenkin voivat syödä tätä ruokaa. Annan määrät
heidän reseptinsä mukaisesti, mutta käytännössä kokatessani käytin enemmän
jauhoja ja paistorasvaa saadakseni hyvän lopputuloksen (määrät suluissa).
Tekotapa on käyttämäni tapa.
Maksaa
ja pekonia Hairy Dietersien tapaan
450 g vasikanmaksaa
(500 g naudanmaksaa)
4 tl vehnäjauhoja
(2 rkl)
20 g voita
sekä 1 tl auringonkukkaöljyä (korvasin: 40 g kirkastettua voita)
1 iso
sipuli ohuina viipaleina
55 g pekonia
(85 g eli puoli pakettia)
5 dl lihalientä
kuutiosta
2 tl ketsuppia
(1 rkl)
sormisuolaa
mustapippuria
myllystä
Huuhdo maksa, taputtele kuivaksi talouspaperilla ja
paloittele. Laita vehnäjauhot muovipussiin suola ja pippurin kanssa. Lisää
maksapalat ja sekoittele kunnes ne ovat tasaisesti jauhottuneet. Laita
keskilämpöiselle pannulle puolet voista ja ruskista siinä maksapaloja joka
puolelta 11/2 – 2 minuuttia kunnes ne ovat saaneet väriä, mutta eivät ole vielä
läpikypsiä. Siirrä ne sivuun lautaselle.
Pienennä lämpöä, lisää loput voista, paloiteltu pekoni
ja viipaloidut sipulit. Kuullota sipulit vaaleanruskeiksi koko ajan
sekoitellen. Ripottele ruokalusikallinen jauhoja sipuleille ja pekoneille.
Kaada kuumennettu lihaliemi koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita
ketsuppi joukkoon ja anna kiehua hiljaa
kunnes kastike on sakeaa ja kiiltävää.
Kaada maksa takaisin pannulle ja anna sen lämmetä
kastikkeessa samalla sekoitellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa
ja/tai mustapippuria.
Nautimme maksan peruna-juurespyreen, mehustettujen
puolukoiden ja hienonnetun ruohosipulin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti