Muffinivuoassa
valmistuu monenlaiset pikkusyötävät, kuten vaikka minikokoiset Tarte Tatinit.
Tällä kertaa Tatin ei ole makea, vaan suolainen, ja omena on vaihtunut
viikunaksi. Kokeilin käyttää Lidlin valmista voitaikinalevyä, joka on
käyttövalmista heti kun paketin sisällön rullaa auki. Ei pakasteesta sulatusta,
ei kaulimista, tosi kätevä ja käyttökelpoinen tuote (ja ostettu omalla rahalla).
Mini
Tarte Tatin suolaisena
(12 minitorttua)
6 tuoretta viikunaa
2 rkl voita
4 rkl sokeria
2 rkl voita
4 sipulia ohuina viipaleina
80 g parmankinkkua veitsellä hienonnettuna
2 dl aurajuustomurua
ripaus sokeria, hiukan suolaa ja mustapippuria
1 pkt Lidlin puff pastrya eli voitaikinaa
nokare voita tai vuokasprayta vuokien voiteluun
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Voitele muffinivuoan kolot, huuhtele viikunat ja
halkaise ne. Sulata pannulla sokeri ja lisää voi. Kun seos on saanut hiukan
väriä, lisää pannulle viikunanpuolikkaat leikattu puoli pannua vasten ja
karamellisoi viikunat pehmeiksi. Aseta viikunanpuolikkaat muffinivuokaan tasainen
puoli vuokaa vasten ja mikäli pannulle jäi sokeriseosta, jaa se viikunoiden
päälle ja pyyhi pannu puhtaaksi.
Kuumenna pannulla voi ja kuullota siinä hetken aikaa
sipuliviipaleita. Lisää parmankinkku ja anna sen paistua sipuleiden joukossa.
Lisää lopuksi aurajuustomuru ja sekoita se lämpimän seoksen joukkoon. Mausta suolalla,
mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Jaa seos muffinivuoan koloihin
viikunanpuolikkaiden päälle.
Rullaa auki voitaikinalevy ja ota siitä muotilla
sopivan kokoisia pyörylöitä. Painele taikina täytteiden päälle, pistele
muutaman kerran haarukalla ja voitele taikinan pinta vedellä.
Kypsennä minitorttuja 200 asteessa noin 20 minuuttia
kunnes taikina on kypsynyt sopivasti.
Anna torttujen vetäytyä vuoassa 5-10 minuuttia ennen
kuin kumoat ne oikein päin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti