Alkuruoaksi,
pääruoaksi, jälkiruoaksi, aamiaiseksi, välipalaksi, iltanaposteltavaksi,
pannukakuista ja ohukaisista on joka lähtöön. Korvasin osan vehnäjauhoista
maissijauhoilla ja tarjoilin letut kalan kanssa. Lisukkeeksi vielä
maissi-sipulipaistosta sekä pinaatti-tillitahnaa, niin kyllä näillä nälkä
lähti. Kala oli tällä kertaa kylmäsavulohta, mutta kaikki lohikalat (lohi,
kirjolohi, siika ym) valmistustavasta riippumatta sopivat tähän kokonaisuuteen.
Maissiletut
1,5 dl maissijauhoa
2 dl vehnäjauhoa
2 munaa (koko L)
0,5 tl suolaa
100 g creme fraichea
4,5 dl maitoa
paistamiseen voita
Vatkaa kaikki ainekset huolella tasaiseksi taikinaksi
ja jätä tekeytymään pariksi tunniksi ennen paistamista. Jos epäilee kykyjään tehdä
käsivispilällä taikinasta tasaista ilman klimppejä, kannattaa heittää ainekset
blenderiin ja sitten on ainakin takuulla tasalaatuista taikinaa. Jos taikina vaikuttaa liian tanakalta, siihen voi lisätä vielä pikkutilkan maitoa.
Paista taikinasta haluamasi kokoisia ohukaisia.
Maissi-sipulipaistos
1 (noin 100 g) sipuli
1 rkl voita
200 g pussi pakastemaissia
0,5 dl kuohukermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuumenna
kasarissa voi ja kuullota siinä sipulit. Lisää jäiset maissinjyvät ja kuumenna
sekoitellen muutaman minuutin ajan kunnes maissit sulavat. Lisää kerma ja
paista seosta vielä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen. Ota kasari pois
liedeltä, laita kansi päälle ja anna hautua vielä 10-15 minuuttia. Mausta
suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile maissi-sipulipaistos hiukan lämpimänä.
Pinaatti-tillitahna
150 g pinaattia
0,5 dl hienonnettua tilliä
100 g ricottaa
50 g creme fraichea
suolaa ja mustapippuria
Kuumenna kasarissa vettä, lisää hiukan suolaa ja kaada
tuoreet pinaatinlehdet veteen. Ryöppää pinaattia pari minuuttia ja huuhtele ne
sen jälkeen siivilässä kylmällä vedellä. Puristele pinaatti kuivaksi ja
hienonna veitsellä. Voit käyttää myös pakastepinaattia, mutta siitäkin täytyy
sulattamisen jälkeen puristella ylimääräinen neste pois.
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta suolalla sekä
mustapippurilla. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.
Täytä
ohukaiset maissi-sipulipaistoksella, pinaatti-tillitahnalla sekä lohella.
2 kommenttia:
Ai että, suolaiset letut on niin ihania! Kiitos inspiraatiosta, lisään ne ensi viikon ruokalistalle.
Parasta on, että suolaiset letut voi täyttää melkein millä tahansa.
Lähetä kommentti