Minun
lempidrinkkini on G&T. Yksinkertainen, raikas, helppo ja nopea sekoittaa. M oli
ostanut kotimaista Kyrö distilleryn Napue giniä * kokeillakseen onko se niin hyvää kuin väitetään. Millä eväillä se
voitti viime kesänä International Wine and Spirit Competitionin palkinnon,
johon osallistui 150 giniä ympäri maailmaa? Mikä siinä on niin erikoista?
Jo
pulloa avatessa Napuen tuoksu erottui kaikista muista elämäni aikana
maistamistani gineistä. Yllättävän pehmeä makukin oli gininen, mutta omanlaisensa, johtuen
tisleessä käytetyistä yrteistä. Yksinkertaisen tyylikäs pullo viimeistelee
tuotteen niin, että tälle voi ennustaa hyvää menestystä maailmalla. Kyllä, se ON niin hyvää kuin väitetään, ellei jopa parempaakin. Ainakin
minulle G&T on nyt Napue G&T.
Tämä ei ole maksettu mainos.
Tämä ei ole maksettu mainos.
Napue
G & T
4 cl Napue giniä
Indian Tonicia
tuore rosmariininoksa
muutama karpalo
(jäitä)
Sekoita lasissa, lisää mausteet ja nauti.
* Gini tislataan perinteisesti viljasta ja
katajanmarjoista. Napue-ginin valmistukseen käytetään ruistislettä sekä 16
yrttiä. Perinteisten kuivattujen giniyrttien lisäksi aromikkaassa tuotteessa
makua antavat myös tuoreyrtit koivunlehti, karpalo ja tyrni sekä Pohjanmaan
maakuntakukka mesiangervo. Nimensä gini sai Isossakyrössä 1714 käydyn Suuren
Pohjan sodan viimeisen taistelun, Napuen taistelun, mukaan. Kyrö distillery
tuottaa myös ruisviskiä. EU-lainsäädännön mukaan viski on
viskiä, kun se on tislattu viljasta ja kypsynyt tammitynnyrissä vähintään kolme
vuotta. Kyrö Distilleryn viski näkee päivänvalon vuonna 2017 Suomen täyttäessä
sata vuotta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti