Kotimaisia
mansikoita on ollut kaupan jo jonkin aikaa ja hinta laskee päivä päivältä.
Mikään ei ole niin hyvää kuin Suomen pitkässä ja valoisassa kesäpäivässä
kypsynyt mansikka, mehukas ja makean aromikas,varsinkin avomaalla kypsynyt. Mansikan makupariksi sopii
seljankukkamehu, josta valmistin ihanan kesäisen jälkiruoan. Kermainen
seljankukkapannacotta ja mansikat ovat täydellinen yhdistelmä juhannuksen
ruokapöytään. Pannacotan voi tehdä hyytymään jo hyvissä ajoin edellispäivänä ja
juuri tarjoilun edellä viimeistellä annokset mansikkasoseella,
vaniljajäätelöllä ja kokonaisilla mansikoilla. Ohjeen ainesmäärät riittävät
neljälle.
Seljankukkapannacottaa
ja mansikkaa
(neljälle)
1 dl seljankukkamehua
1 rkl vaniljasokeria
pieni ripaus suolaa (tasapainottaa seljankukkamehun
happamuutta)
0,5 dl (ruokokide)sokeria
2 liivatetta (paino yhteensä 4 g)
2 dl kermaa
1 dl maitoa
mansikkasosetta
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
mansikoita
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada kasariin
seljankukkamehu, vaniljasokeri, suola sekä ruokokidesokeri ja kuumenna seos
kiehumispisteeseen. Ota kattila pois liedeltä. Puristele liivatteista
ylimääräinen vesi pois ja liuota ne seljankukkamehuun huolella sekoittaen.
Kaada kannuun kerma sekä maito ja sekoita tämä seljankukkamehun joukkoon. Jaa
seos tasan neljään jälkiruokamaljaan ja laita maljat jääkaappiin hyytymään.
Hyydytä pannacottaa vähintään 4-5 tuntia.
Tarjoiltaessa viimeistele annokset mansikkasoseella,
vaniljajäätelöllä (tai kermavaahdolla) sekä tuoreilla kokonaisilla mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti