Blogissamme
on jo ennestään muutaman kylmän keiton ohje. Jos kesästä tulee kovin lämmin, sellaisia reseptejä tarvitaan lisää. Cantaloupe- ja hunajameloni sopivat
maultaan niin possun kuin äyriäistenkin kanssa ja yhdistämällä nämä kaikki
samalle lautaselle 1+1+1 on paljon enemmän kuin 3. Ihana hellepäivän
kevytlounas tai vaikka hyvän illallisen alkukeitto.
Kylmä melonikeitto
(neljälle)
1 kg cantaloupemelonia (tai hunajamelonia)
1 dl 100% mangososetta (Bonne)
1 dl appelsiinituoremehua
1 tl sitruunamehua
1 tl oliiviöljyä
hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä
100 g katkarapuja
1 tl sitruunamehua
1 rkl hienonnettua korianteria
0,5 tl srirachaa
1 rkl sweet chili kastiketta
parmankinkkua
saksanpähkinöitä
tuoretta korianteria
Kuori meloni ja poista siitä siemenet. Pilko
meloni pieniksi kuutioiksi blenderin kannuun ja lisää joukkoon mangosose,
appelsiinituoremehu, sitruunamehu sekä oliiviöljy. Soseuta ainekset keitoksi,
mausta suolalla sekä pippurilla ja laita jääkaappiin jäähtymään mahdollisimman
kylmään, mieluiten nollalokeroon.
Sekoita keskenään sitruunamehu, korianteri, sriracha
sekä sweet chili ja pyöräytä katkaravut siinä. Anna katkarapujen marinoitua
mausteissa sen aikaa kun keitto viilenee jääkaapissa.
Annostele keitto lautasille, jaa katkaravut tasan ja
revi pieniä palasia parmankinkkua keiton pinnalle. Viimeistele rouhituilla
saksanpähkinöillä ja tuoreella korianterisilpulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti