Vartin
työ, pari tuntia jääkaapissa ja ihana mangomousse on valmis tarjoiltavaksi.
Tämä on varaslähtö raparperikauteen, sillä kermaisen pehmeässä moussessa on
kirpeä raparperisydän. Jos pakasteessa ei satu olemaan kotitekoista
raparperisosetta, kaupan raparperihillokin menettelee edellyttäen että se ei
ole kovin makeaa. (Raparperihillokkeen resepti löytyy täältä). Liivatepakkauksesta
täytyy aina tarkistaa lehtien paino, sillä valmistajasta riippuen se vaihtelee
2 grammasta 1,7 grammaan eli eroa on jopa 15%. Jos käytetään kevyempiä lehtiä,
niitä tarvitaan lukumääräisesti enemmän.
Mangomousse,
raparperisydän
(6 annosta)
2 syöntikypsää mangoa (noin 350 g hedelmää ilman kiveä
ja kuoria)
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
8 cl makeaa kuohuviiniä tai jälkiruokaviiniä
4 liivatelehteä (= 8 g)
0,5 dl ei-kovin-makeaa raparperisosetta
pinnalle
mangokuutioita ja/tai pistaasia ja/tai suklaarouhetta
Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kulhoon pienehköiksi
paloiksi. Lisää joukkoon 4 cl viiniä ja soseuta sauvasekoittimella. (Jos
käytettävissä ei ole tuoretta mangoa, sen voi korvata sokerittomalla ja
lisäaineettomalla mangososeella.)
Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi.
Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuutin
ajan. Kuumenna jäljelle jäänyt viini lähes kiehuvaksi, puristele pehmenneistä
liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan viiniin.
Kaada liivateliuos mangososeen joukkoon ja sekoita
huolella. Lisää mangoseokseen puolet kermavaahdosta ja sekoita hyvin. Kaada tämä
seos jäljelle jääneen kermavaahdon joukkoon ja sekoita kunnes mousse on täysin
tasaista.
Jaa puolet mangomoussesta jälkiruokakulhoihin ja
lusikoi moussen keskelle raparperisosetta. Jaa loput moussesta kulhoihin siten
että raparperisose peittyy. Jäähdytä jääkaapissa parin tunnin ajan (voi toki
olla kauemminkin) ennen tarjoilua. Koristele mangolla / pistaaseilla /
suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti