torstai 14. huhtikuuta 2016

Majava 3/3 - Kermainen majavakastike pastalle



Aiemmin valmistamastani nyhtömajavasta oli vielä jäljellä runsas puolet reisipalasta. Irrotin lähes itsestään irtoavat lihat luista ja hienonsin palat veitsellä. Koska majava on harvinaista herkkua, tätä reseptiä voi soveltaa ja käyttää sen tilalla ylikypsää karitsanpotkaa.


Majavakastike pastalle

                      ylikypsää majavanlihaa
1                    pieni sipuli hienonnettuna
2                    valkosipulinkynttä hienonnettuna
                      voita ja ruokaöljyä
0,5 dl             kuivaa valkoviiniä
1-2 tl             soijakastiketta
n. 1 dl            kermaa
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä
                      chilihiutaleita maun mukaan
1                    kevätsipuli viipaloituna
                      lehtipersiljaa

Hienonna lihat, sipuli ja valkosipuli. Viipaloi kevätsipuli. Laita keskilämpöiselle pannulle nokare voita ja loraus öljyä ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää lihat ja sekoita. Lihahan on jo kypsää, joten sen tarvitsee vain lämmetä. Lorauta valkoviini pannulle ja anna sen kiehua lähes kuiviin. Lisää pannulle kerma ja soija ja anna kiehahtaa kunnolla. Siirrä pannu sivuun, mausta ja ripottele kevätsipuliviipaleet sekä lehtipersiljaa kastikkeen pinnalle. 

Tarjoa valitsemasi pastan kanssa.

Ei kommentteja: