Australian
Master Chefin katsojille tuttu Matt Preston antaa silloin tällöin mestarien
oppitunnilla kilpailijoille helppoja reseptejään. Broilerin reisipaistit sweet
chili –kastikkeella marinoituina vaikutti maukkaalta ja oli todella helppo
valmistaa. Kanaa ja korianteria lukuun ottamatta kaikkia aineita löytyi jo
valmiiksi kaapista.
8 kpl broilerin reisipaistia
2 dl sweet chili –kastiketta
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tl raastettua inkivääriä
½ korianteriruukun varret hienonnettuna
½ tl seesamiöljyä
suolaa maun mukaan
3 kaffirlimetin lehteä
kourallinen korianterin lehtiä
Laita reisipaistit, chilikastike, valkosipuli,
inkivääri, korianterin varret, seesamiöljy ja suola suljettavaan muovipussiin.
Sulje pussi ja möyhentele sitä niin, että kaikki sekoittuvat hyvin. Laita pussi
vähintään pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan. Voivat maustua yön ylikin.
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Kaada pussin sisältö uunivuokaan. Laita vuoka uuniin
Mattin ohjeen mukaan 25 – 35 minuutiksi, kunnes kanat ovat kauniisti
ruskistuneet pinnalta eli nykytermein karamellisoituneet. Meillä uunissa
saattaa olla jotakin häikkää ja nostin lämmön 30 minuutin kuluttua 200°C :een
ja annoin olla vielä 12 minuuttia. Paistit olivat hyvän värisiä eivätkä olleet
kuivuneet. Lopuksi pinnalle korianterin lehdet ja hienoksi suikaloidut kaffirlimetin
lehdet. No, olihan meillä sellaisia kuivattuja lehtiä, ei tuoreita, mutta
sitten unohdin laittaa edes niitä, kun nälkä kurni jo vatsassa ja oli kiire
saada ruoka valmiiksi. Silti maku oli hyvä. Lisäkkeeksi kanaliemessä
kypsennettyä riisiä ja vähän salaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti