Munakkaan
sanotaan olevan hyvän ammattikokin taidonnäyte, mutta kotikokin ei kannata
stressata sellaisen onnistumisesta - ainakaan, jos valmistaa munakkaan uunissa.
Uunivuoassa saa myös tarvittaessa paistettua mehevän kasvismunakkaan kerralla isommallekin
porukalle. Muna ♥ parsa. Tämä keväinen parsa-hernemunakas toimii niin liharuoan lisukkeena
kuin aamiaisella voileivän päällä ja espanjalaiset ohuet parsat sopivat tähän
todella hyvin. Ei mistään huomaa, että meillä rakastetaan parsaa? Näillä
eväillä jaksaa odotella kotimaisia parsoja, joita ei sitten enää tuhlatakaan
muiden ainesten joukkoon, vaan ne nautitaan kokonaisina ja rapeiksi
höyrytettyinä. Mutta siihen asti:
Parsa-hernemunakas
uunissa
1 pieni (noin 100 g) keltasipuli
2 rkl voita
250 g ohutta vihreää parsaa
100 g (pakaste)herneitä
iso kourallinen basilikanlehtiä
5 munaa
1 dl kermaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Napsauta parsoista kuivat/nahistuneet päät pois ja
leikkaa varret parin sentin pätkiksi. Leikkaa basilikanlehdet pieneksi
silpuksi. Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata pannulla voi
ja kuullota siinä sipulit. Lisää parsapalat, herneet sekä basilika ja
sekoittele kasviksia parin minuutin ajan jotta ne hiukan pehmenevät. Kaada kasvikset
noin 20x30 cm uunivuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Riko munat
kulhoon ja lisää kerma. Vatkaa sen verran että munien rakenne rikkoutuu ja
kerma sekoittuu joukkoon. Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kaada munaseos
kasvisten päälle vuokaan ja kypsennä munakasta uunissa 180 asteessa noin 30
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti