Nämä
broileripyörykät ovat todella helpot valmistaa. Broilerinjauheliha on parasta itse jauhettuna, joskin voi sen ostaa myös valmiina. Makuasia. Mutta jos käytettävissä on monitoimikone (tai lihamylly), sen terissä
liha jauhaantuu nopeasti lihapullataikinaan sopivaksi. Pyöryköihin sopii
parhaiten broilerin reisilihat (”reisipaistit”), joissa on hiukan enemmän
rasvaa ja paljon enemmän makua kuin rintalihoissa. Välimerellinen vivahde pyöryköihin
tulee tapenadetahnasta, tölkkitomaateista sekä tuoreista (hiukan paleltuneista…)
yrteistä.
Broileripyörykät
tomaattikastikkeessa
pyörykät
500 g broilerinlihaa (mieluummin koipilihaa)
3 rkl laadukasta tapenadetahnaa
1dl karkeita panko korppujauhoja
1 muna
2 rkl kermaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl vehnäjauhoa + hiukan suolaa
paistamiseen 1,5 rkl oliiviöljyä + 1,5 rkl
kirkastettua voita
kastike
1 tölkki (400 g) tomaatteja (Mutti)
2 tl sokeria
2 dl kanalientä
suolaa ja mustapippuria
2 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
Hienonna broilerinliha monitoimikoneessa ja kaavi se
sekoituskulhoon. Lisää tapenade, panko, muna sekä kerma, mausta suolalla sekä
mustapippurilla ja sekoita hyvin. Muotoile taikinasta 12-16 suurehkoa
lihapullaa ja pyöritä ne kevyesti suolalla maustetussa vehnäjauhossa. Taputtele liika jauho pois. Kuumenna
pannulla öljy sekä voi ja ruskista pyöryköiden pinta. Nosta pyörykät pannulta
odottelemaan loppukypsennystä.
Älä pyyhi pannua, vaan kaada siihen tölkkitomaatit ja
mausta ne sokerilla. Lisää kanaliemi, yrttimausteet sekä maun mukaan suolaa ja
mustapippuria. Kuumenna kastike kiehuvaksi. Nosta broileripyörykät
kastikkeeseen, laita pannuun kansi päälle ja kypsennä pyöryköitä noin 15
minuuttia miedolla lämmöllä. Tarjoile pastan kanssa ja viimeistele hienonnetulla basilikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti