Muistin
jossain kuvassa nähneeni pystyasennossa ikään kuin kakuksi paistetut
cannellonit. Googletin aiheesta ja niitä reseptejähän löytyikin hakusanoilla ’cannelloni
cake’ tai ’honeycomb cannelloni’. Varastimme idean, mutta käytimme omia
kastikereseptejämme. Pahin puute oli se, että syvä Arabian iso uunikokkivuoka
oli viety mökille ja jouduttiin asettelemaan cannellonit pystyyn matalampaan kohokasvuokaan,
jossa ne eivät ihan jääneet kastikkeen alapuolelle ja näin ollen yläosa jäi
vähän kovahkoksi. Sen olisi varmaan voinut välttää kiehauttamalla cannellonit
ensin, mutta en tullut ajatelleeksi asiaa ajoissa. Joka tapauksessa tästä tuli
ihan hauskan näköinen vuokaruoka, josta ohjeen määristä riittää 5-6
ruokailijalle.
Cannellonikakku
Bolognesekastike
1 sipuli
hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
1 porkkana
kuorittuna ja pieneksi paloiteltuna
1 sellerinvarsi
pieneksi paloiteltuna
2 rosmariinin
oksaa
3 pekoniviipaletta pienittyinä
oliiviöljyä
500 g paistijauhelihaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl balsamico
viinietikkaa
ripaus sokeria
1 linnunsilmächili
hienonnettuna
3 laakerinlehteä
1 lihaliemiamme
mustapippuria
myllystä
iso kourallinen hienonnettua basilikaa
Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja porkkana ja
trimmaa ja hienonna sellerinvarsi. Nypi rosmariinin lehdet ja hienonna niitä.
Leikkaa saksilla pekoniviipaleet pieniksi.
Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja laita pekoni,
rosmariini, sipuli, valkosipuli sekä kasvikset pannulle. Kypsennä niitä
sekoitellen kunnes pehmenevät ja alkavat muuttua kullanruskeiksi. Lisää
pannulle jauheliha ja ruskista sekoitellen.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, balsamico, ripaus
sokeria, kuivattu linnunsilmächili ja laakerinlehdet sekä liemiamme. Sekoita ja
anna hetken kiehua. Mausta mustapippurilla. Keitä 5 dl vettä ja lisää aluksi
pannulle 3 dl vettä. Sekoita ja anna kiehua hiljaa noin tunti. Jos kastike
kuivuu liikaa, voit lisätä vähän kiehuvaa vettä. Kun kastike on valmis, sekoita
joukkoon basilika.
Juustokastike
6 rkl voita
6 rkl vehnäjauhoa
15-16 dl maitoa
200 g mozzarella
juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
Sulata isossa kattilassa voi ja ripottele joukkoon
vehnäjauhot. Kuumenna sekoitellen parin minuutin ajan. Lisää maito muutama desi
kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää maitoa aina kun kastike alkaa saostua. Keitä
kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia jotta jauhot kypsyvät. Sulata
juustoraaste kastikkeen joukkoon vähän kerrallaan. Mausta suolalla ja
valkopippurilla.
Kokoaminen
1 annos bolognesea
1 annos juustokastiketta
300-350 g cannelloniputkia
nokare voita
50 g mozzarella juustoraastetta
Voitele korkeareunainen vuoka voilla. Kauhaise vuoan
pohjalle ensin tasainen, ohut kerros juustokastiketta ja sen päälle parin
sentin kerros bolognesea. Asettele cannelloniputket kastikkeeseen vierekkäin
niin että painat ne niin alas kuin mahdollista. Kun vuokaan ei mahdu enää
pastaputkia, kaada niihin ensin hiukan juustokastiketta, sitten loppu bolognese
ja viimeksi loppu juustokastike. Nyt vuoan ja cannelloniputkien pitäisi olla
täynnä kastiketta. Ripottele pinnalle vielä mozzarellaraaste ja kypsennä
cannellonikakkua kiertoilmassa 180 asteessa noin 45 minuuttia kunnes pinta on
kauniin ruskea. Jos pinta alkaa kuivua, peitä se alumiinifoliolla loppupaiston
ajaksi.
Anna pastan vetäytyä 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.
Syödään kuten lasagne.
3 kommenttia:
Voi kuinka hauska ruoka! Minulla on ollut paketti canneloneja jo pitkään kaapissa, kun niiden täyttäminen on muka niin työlästä, tällä konstin se sujuukin kätevästi.
Hieno!!!
Cannellonien täyttäminen sujuu helpoiten pursotinpussista, siinä se niksi. Eikä ole enää ollenkaan työlästä :) Minulla suurin ongelma tässä oli yrittää löytää edes lähes riittävän korkea vuoka johon cannellonit mahtuisivat pystyyn. Arabian syvän uunikokkivuoan valmistuskin on kuulemma lopetettu...
Lähetä kommentti