Arkiruokaongelma
ratkesi tällä kertaa BBC-foodin Hairy Bikers’ien kukkakaalireseptillä, jonka ainekset löytyvät jokaisen lähikaupasta. Vaikka
ajatus kukkakaaliruoasta kuulostaakin tosi kevyeltä, ei tästä nyt ihan niin
kevyttä tainnut sittenkään tulla. Ohjeesta riittää ainakin neljälle. Kun
reseptissä on kermaa sekä juustoa tämän verran, lautaselle kannattaa lisätä tasapainon
vuoksi raikasta salaattia ja sen päälle loraus hapokasta vinaigrettea.
Kukkakaali-pekonivuoka
1 kukkakaali
kastike
1 pkt (170 g) pekonia
1 rasia(200 g) ruskeita herkkusieniä
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
1/2 tl Colmannin
sinappijauhetta
200 g gruyerea
raastettuna
0,5 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
myllystä
raastettua
muskottipähkinää
kuorrutus
50 g raastettua
parmesaania
pankoa
lisäksi
vihreää
salaattia ja patonkia
Irrota kukkakaalin kukinnot ja kypsennä niitä noin
kymmenen minuuttia suolalla maustetussa vedessä kunnes ne ovat vielä hieman al
dente ja valuta kuiviksi.
Viipaloi pekoniviipaleet parin sentin pätkiksi ja
sienet ohuiksi viipaleiksi. Laita pekoni kylmälle pannulle ja kypsennä niin,
että pekoniviipaleet juuri saavat väriä, mutta eivät ruskistu. Siirrä ne sivuun
lautaselle talouspaperin päälle, säästä rasva. Lisää sienet pannulle
pekonirasvaan ja paista niitä pari minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita.
Siirrä sienet pekonin seuraksi lautaselle.
Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen jauhot. Lisää
maito koko ajan vispaten kunnes seos on tasaista. Lisää sitten seokseen
sinappijauhe, raastettu gruyere ja kerma. Sekoita koko ajan kunnes juusto on
sulanut ja seos on paksua ja kermaista. Mausta suolalla ja vastajauhetulla
mustapippurilla ja sekoita sitten pekoni ja sienet kastikkeeseen.
Kuumenna uuni 180 ˚C:een. Laita kukkakaalit, sienet ja pekonit
uunivuokaan ja kaada juustokastike niille. Raasta hieman muskottipähkinää
pinnalle. Sekoita panko ja raastettu parmesaani ja ripottele seos vuoan
pinnalle. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia kunnes kuorrute on kauniin värinen.
Tarjoile raikkaan salaatin ja valkosipuli/karhunlaukkapatongin
kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti