Amerikkalaisesta
Simple Dinners –lehdestä osui silmiin tämä vietnamilaistyylinen kanaresepti ja
se vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että sitä oli pakko kokeilla. Tämä
oli kokeiluversioni ja täytyy sanoa, että ei hassumpi ruoka todellakaan.
Vietnamilainen karkkikana
3 broilerin rintafileetä
4
rkl kalakastiketta
4
rkl vettä
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
myllystä
4
rkl hienoa sokeria
2
rkl vettä
½
ruukkua tuoretta korianteria
silputtuna
jasmiiniriisiä
300
g paksoita
Viipaloi
broileri parin sentin levyisiksi viipaleiksi. Sekoita kalakastike ja vesi
pieneen kulhoon. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja laita ne toiseen pieneen
kulhoon ja rouhi niille mustapippuria. Laita paistinpannulle sokeri ja 2
rkl vettä ja kuumenna keskilämmöllä
ravistaen pannua silloin tällöin alussa ja sokerin sulaessa ja ruskistuessa
tiheämmin kunnes se on kauniin kullanruskeaa. Tähän menee 5-8 minuuttia. Ota
pannu levyltä ja kaada roiskeita varoen hitaasti kalakastikeseos pannulle.
Pyörittele pannua jotta sokeriliemi ja kalakastike sekoittuvat ja laita pannu
takaisin keskilämmölle ja kiehauta. Lisää sipulisekoitus ja jatka keittämistä
silloin tällöin sekoitellen, kunnes sipulit pehmenevät. Tähän menee n. 2
minuuttia. Laita kananpalat pannulle yhteen kerrokseen, pienennä lämpöä, peitä
kannella ja anna kiehua hiljaa välillä ravistellen, kunnes kananpalat ovat
kypsiä. Aikaa kuluu 8 – 10 minuuttia. Viimeistele korianterilla ja tarjoa keitetyn jasmiiniriisin sekä
höyrytetyn paksoin kanssa.
2 kommenttia:
Minä olen syönyt lohta vähän samaan tapaan eli karkkikastikkeessa;täällä eräässä ravintolassa ja olikin hyvää.
Makea kastike tuntuu sopivan aika monenlaisiin ruokiin.
Lähetä kommentti