Kun
nämä polentacrostinit olivat valmiit, huomasin niistä tulleen ah, niin
trendikkäät, gluteenittomat makupalat. Sorry, se trendikkyys epätrendikkäässä
ruokablogissa oli ihan vahinko ;) Nämä
sopivat hyvin välipalaksi tai vaikka brunssipöytään, sillä ne voi päällystää
lähes millä tahansa, graavilohella, ilmakuivatulla kinkulla, tomaattisalsalla,
punasipulihillokkeella, taleggiojuustolla, tai mitä kaapista sattuukaan
löytymään. Tämä maistuu myös niille, jotka eivät muuten pidä polentasta.
Polentacrostinit
2,5
dl polentajauhoja
7
dl vettä
1,5
tl suolaa
pinta
oliiviöljyä
2
rkl polentajauhoa
2
rkl jauhettuja pistaasipähkinöitä
2
rkl mantelijauhoa
hiukan
maldonsuolaa
Keitä
polenta pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada laakeaan astiaan jäähtymään. Tasoita
pintaa öljytyllä teräslastalla sen verran, että polentalevy on kauttaaltaan noin
sentin paksuinen. Jäähdytä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.
Siivilöi
jauhamasi (paahdetut ja suolatut) pistaasipähkinät ja sekoita polentajauhon
sekä mantelijauhon kanssa. Leikkaa kylmä polentalevy pienemmiksi paloiksi ja
voitele palat ohuelti molemmin puolin oliiviöljyllä. Kasta palat kummaltakin
puolalta jauhoseokseen ja asettele vierekkäin uunivuokaan. Murustele palojen
päälle vielä hiukan maldonsuolaa. Paista 225 asteessa 30-45 minuuttia tai kunnes
ruskistuvat ja rapeutuvat sekä pinnalta että alapuolelta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti