TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

lauantai 10. tammikuuta 2015

Vietnamilainen karkkikana


Amerikkalaisesta Simple Dinners –lehdestä osui silmiin tämä vietnamilaistyylinen kanaresepti ja se vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että sitä oli pakko kokeilla. Tämä oli kokeiluversioni ja täytyy sanoa, että ei hassumpi ruoka todellakaan.


Vietnamilainen karkkikana

3                    broilerin rintafileetä
4 rkl               kalakastiketta
4 rkl               vettä
1                    keltasipuli
2                    valkosipulinkynttä
                      rouhittua mustapippuria myllystä
4 rkl               hienoa sokeria
2 rkl               vettä
½ ruukkua     tuoretta korianteria silputtuna
                      jasmiiniriisiä
300 g             paksoita

Viipaloi broileri parin sentin levyisiksi viipaleiksi. Sekoita kalakastike ja vesi pieneen kulhoon. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja laita ne toiseen pieneen kulhoon ja rouhi niille mustapippuria. Laita paistinpannulle sokeri ja 2 rkl  vettä ja kuumenna keskilämmöllä ravistaen pannua silloin tällöin alussa ja sokerin sulaessa ja ruskistuessa tiheämmin kunnes se on kauniin kullanruskeaa. Tähän menee 5-8 minuuttia. Ota pannu levyltä ja kaada roiskeita varoen hitaasti kalakastikeseos pannulle. Pyörittele pannua jotta sokeriliemi ja kalakastike sekoittuvat ja laita pannu takaisin keskilämmölle ja kiehauta. Lisää sipulisekoitus ja jatka keittämistä silloin tällöin sekoitellen, kunnes sipulit pehmenevät. Tähän menee n. 2 minuuttia. Laita kananpalat pannulle yhteen kerrokseen, pienennä lämpöä, peitä kannella ja anna kiehua hiljaa välillä ravistellen, kunnes kananpalat ovat kypsiä. Aikaa kuluu 8 – 10 minuuttia. Viimeistele korianterilla ja tarjoa keitetyn jasmiiniriisin sekä höyrytetyn paksoin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Minä olen syönyt lohta vähän samaan tapaan eli karkkikastikkeessa;täällä eräässä ravintolassa ja olikin hyvää.

    VastaaPoista
  2. Makea kastike tuntuu sopivan aika monenlaisiin ruokiin.

    VastaaPoista