Kuivaruokakaapissa
on hyvä olla kaikenlaista nopeasti valmistuvaa siltä varalta, ettei keksi
mitään tai muuten vaan laiskottaa. ”Nötkötti” (kypsennetty ja tölkitetty naudanliha) on
käyttökelpoista monenlaisiin ruokiin, eikä vähiten pastakastikkeeseen. Minä
arvoin naudanlihan, hirven ja villisikasäilykkeen välillä, ja päädyin
villisikaan (jossa on mukana vähän tavallistakin possua). Tällä yksinkertaisella
reseptillä kuka tahansa osaa laittaa maittavaa kotiruokaa ja ruoka valmistuu siinä ajassa kun pasta kiehuu.
Villisikapasta
(3-4
annosta)
250
g pastaa (kuivapaino)
1
punasipuli
2
rkl voita
1
tölkki (400 g) säilykelihaa (villisika) (tai nauta tai hirvi tms)
1
rkl vehnäjauhoa
1
dl vettä
2
rkl tomaattipyreetä
2
tl sokeria
kourallinen
hienoksi leikattua tuoretta basilikaa
1
dl kermaa
suolaa,
mustapippuria myllystä
Laita
ensin isoon kattilaan kiehumaan pari litraa vettä pastaa varten.
Kuori punasipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata kasarissa voi ja kuullota siinä sipulia miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu säilykeliha ja kuumenna koko ajan sekoitellen.
Kuori punasipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata kasarissa voi ja kuullota siinä sipulia miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu säilykeliha ja kuumenna koko ajan sekoitellen.
Lisää
pastan keitinveteen pari ruokalusikallista suolaa ja laita pasta kiehumaan.
Muista
ajastin!
Ripottele
kastikekattilaan jauhot ja sekoittele minuutin tai pari kunnes ne ovat hiukan
kypsyneet. Lisää vesi ja sekoittele sen aikaa että kastike paksuuntuu. Lisää
tomaattipyree, sokeri (sokeria tarvitaan tasapainottamaan tomaatin happamuus) sekä
basilika ja anna kastikkeen kiehua vielä sen aikaa että pasta on kypsää.
Valuta
kypsä pasta ja jätä se siivilään valumaan.
Lisää
kastikkeen joukkoon kerma ja kuumenna kerran vielä kiehumispisteeseen. Mausta
kastike mustapippurilla sekä suolalla. Sekoita pasta sekä kastike keskenään ja
viimeistele tuoreella basilikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti