torstai 13. marraskuuta 2014

Waldorfinsalaatti vähän tuunattuna
Waldorfinsalaatti ei ole salaatti ihan sieltä keveimmästä päästä, sitä kun ei oikein voi laittaa ilman kastiketta. Mutta jos kastikkeen majoneesin vaihtaa kokonaan (kevyt)crème fraicheksi, niin saako sillä synninpäästön? (Majoneesiwaldorfin resepti täällä.) Valitettavasti salaattikastikkeen kevennys kumoutuu siinä, kun waldorfinsalaatin höystää grillatulla broilerilla ja juustokuutioilla.


Tuunattu Waldorfinsalaatti

300 g ohueksi suikaloitua juuriselleriä
2 lehtisellerin vartta
1 iso hapan omena (Granny Smith)
200 g siemenettömiä viinirypäleitä
1,5 dl saksanpähkinöitä
2 grillattua broilerin rintafileetä
1 dl pienehköjä juustokuutioita (tässä kevyt Salaneuvos)
lehtipersiljaa
kastike
2 dl (kevyt)crème fraichea
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaaleaa balsamicoa
2 tl pähkinäöljyä
1 tl hunajaa
ripaus suolaa

Keitä juurisellerisuikaleet suolalla maustetussa vedessä 7-8 minuuttia a jäähdytä suikaleet nopeasti jääkylmässä vedessä. Leikkaa lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi. Kuori omena ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Leikkaa viinirypäleet puolikkaiksi ja rouhaise hiukan saksanpähkinöitä. Sekoita ainekset keskenään.

Valmista kastike sekoittamalla crème fraicheen mausteet ja lisää se salaatin joukkoon. Jaa salaatti kahdelle lautaselle. Leikkaa grillattu broilerinfilee pienemmiksi paloiksi ja ripottele lautasille lisäksi broileria sekä juustokuutioita. Viimeistele lehtipersiljalla.                     
P.S. Päivän huumoripläjäys
Eräässä virastossa näyttää olevan liikaa väkeä ja oikein runsaasti luppoaikaa askarrella kaikenlaisten tyhjänpäiväisyyksien parissa. Ja nämä ovat valitettavasti ihan tosiuutisia...

(kommentti: Aika kauan kesti keksiä tämä kielto, sillä eihän lörtsyä ole myytykään Itä-Suomessa vasta kuin noin 30 vuoden ajan. Ehkäpä grillikioskin menuun pitäisi korjata teksti lörtsy munkkitaikinaan tehty ja täytetty litteä ja umpinainen, melkein puoliympyrän muotoinen  piirakka. Mahtaisikohan myyjällä pitää pokka, jos asiakas tilaisi tuotteen tällä määritelmällä?)

(kommentti: Yksityissektorilla tällaisen ”lörtsygaten” jälkikäsittelyyn todennäköisesti kuuluisi pieni kehityskeskustelu ja toimenkuvan uudelleen tarkastelu. Ei ole helppoa senkään firman pääjohtajalla...)

Ei kommentteja: