tiistai 18. marraskuuta 2014

Lohiperhoset uunissa



Lohi on hyvää, mutta kun lohi paistetaan pannulla, lohen rasvalla on taipumus roiskua kaikkialle lieden ympäristöön ja seuraavat pari päivää jokainen voi haistaa, mitä keittiössä on tullut kokatuksi. Pannun sijasta kypsennän lohiperhoset mieluummin uunivuoassa, minkä jälkeen uunin voi pyyhkiä puhtaaksi ja se on siinä. Maustan rasvaisen lohen todella yksinkertaisesti eikä se kaipaa minkäänlaista kastiketta, mutta salaatin kylläkin. Pakolliseksi hiilariksi sopii ihan tavallinen  keitetty ja haarukalla muhennettu peruna. Ai että on terveellistä! Melkein liian terveellistä tähän blogiin? 


Lohiperhoset uunissa
(kahdelle)

1 lohiperhonen (noin 150 g) syöjää kohden
suolaa
tilliä
valkopippuria myllystä
hiukan voita tai ruokaöljyä vuoan voiteluuun

Voitele uunivuokaa hyvin niukalti, mausta lohiperhoset molemmin puolin suolalla, tillillä sekä pippurilla ja aseta ne vuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Vuoan pohjalle valuneen voi-lohirasvan voi käyttää muhennettujen perunoiden joukkoon.


Sharon-avokadosalaatti
(kahdelle)

1 sharon
1 syöntikypsä avokado
1 sitruuna
punasalaattia
jäävuorisalaattia
rucolaa
kastike
tilkka oliiviöljyä
tilkka sitruunamehua
tilkka balsamiviinietikkaa
hiukan suolaa
hiukan mustapippuria myllystä
pikku ripaus sokeria

Huuhtele ja revi salaatinlehdet. Kuori ja leikkaa sharon pieniksi paloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja purista puolikkaille sitruunamehua. Leikkaa puolikkaat kuorissaan pienemmiksi paloiksi ja lusikoi ne muiden salaattiainesten kanssa samaan kulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Avokado ei kestä kauaa odotella kun siihen jo tulee värimuutoksia, joten tämä salaatti kannattaa valmistaa juuri ennen syöntiä.


Ei kommentteja: